martes, 31 de julio de 2012

29/07/2012 Diada a Vilallonga del Camp. La Vella torna fer el 3 de 9 a Vilallonga


Per segon any consecutiu Vilallonga del Camp ha tornat a ser de nou pisos. Recordem que aquesta mateixa actuació la temporada passada va veure els primers castells de nou, gràcies al 3 de 9 amb folre que van plantar a la segona la Colla Vella dels Xiquets de Valls i la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Enguany, tot i que només la Vella ha estat capaç de fer-lo, les dues formacions presents a plaça han bastit bons castells en aquesta localitat del Tarragonès.

Va obrir plaça la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que d’entrada descartava com el dia abans a Vilanova el castell de nou i es prenia l’actuació amb l’objectiu de consolidar les estructures de gamma alta de vuit. Els liles començar amb un 5 de 8 d’execució perfecta. Seguidament van atacar al 4 de 8 amb el pilar, construcció que la setmana anterior els havia quedat en intent a Valls, a causa del despenjament de l’enxaneta i l’aixecador del pilar en el moment que sortien els quints. Una construcció que va poder-se descarregar, tot i que va haver-se de treballar per la part alta del quatre. Després de fer els deures, la Jove va finalitzar les tres rondes de castells amb un bonic  3 de 8, amb la intenció de poder repetir el 3 de 9 amb folre en un futur no gaire llunya. Van acomiadar-se de Vilallonga amb un vano de cinc.

D’altra banda, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va tornar a posar en evidència a Vilallonga que enguany estan més forts que mai. Sense preses i amb molt bona feina d’assaig, la Vella ha completat un juliol espectacular i la darrera actuació de Firagost no va ser una excepció. Van iniciar la cita amb un 5 de 8 de bona execució, però que va haver-se de treballar una mica als pisos superiors de la banda dels tres pilars. A la segona ronda arribaria el castell més important de la jornada en format de 3 de 9 amb folre. Un tres segur i que no va portar gaires entrebancs per poder-se completar. El cinquè descarregat de l’any i on es demostra la gran feina de rebost amb aquest castell iniciada la passada temporada. Per acabar les tres rondes de castells, la Vella va plantar un 4 de 8, on gran part dels integrants del pis de segons són veïns del poble. Un carro gros amb la intenció de rodar-lo per de cara al Firagost poder-se plantejar una altra vegada el 4 de 9 amb folre. Però, això no va acabar aquí i a la ronda de pilars els del Portal Nou van aixecar un altre pilar de 6 amb molt bones sensacions i que els obre la porta a apujar-lo un pis més damunt d’un folre dimecres a la fira vallenca.

Una cita de dimecres de la plaça del Blat on la Colla Vella té la intenció de repetir la diada de Vivendes. Això si, també hi ha rumors d’una possible estrena d’un castell superior, com per exemple la del 9 de 8.

Per tant una bona diada a Vilallonga de les dues colles i que ambdues auguren un mes d’agost ple d’èxits.





No hay comentarios:

Publicar un comentario