sábado, 21 de julio de 2012

21/07/2012 Actuació de la Festa Major de la Riera de Gaià. La Riera torna a ser de vuit i mig nou anys després


La jornada castellera de la Festa Major de la Riera de Gaià va recuperant de mica en mica el nivell que tenia durant la dècada dels anys noranta. Si de la mà dels Xiquets de Tarragona la temporada passada van recuperar-se els castells bàsics de vuit , enguany la Colla Joves Xiquets de Valls ha tornat a donar la condició de plaça de vuit i mig a la Riera, gràcies al 5 de 8 que han plantat a la segona ronda. A la diada també hi han participat els Xiquets de Tarragona que han bastit el 3 de 8 com a millor construcció i els Castellers d’Altafulla que han tornat a descarregar el 4 de 7 amb el pilar estrenat el cap de setmana passat en pròpia plaça.

Han obert l’actuació del 2012 a la Riera de Gaià, els Xiquets de Tarragona. Uns matalassers que s’han pres la diada com un banc de proves de cara de l’actuació de Maria Cristina de l’endemà, on hi podrien tornar a portar el 5 de 8 bastit a Altafulla diumenge passat. D’entrada, els de Roger Peiró, han alçat el 4 de 8. El novè d’enguany i que no ha patit massa complicacions per poder-se descarregar. A la segona ronda, han seguit amb el 3 de 8, que de cada dia tenen més sòlid i que per Sant Magí té tots els números d’apujar-se un pis més damunt d’un folre. Han complert l’actuació amb el 5 de 7, amb l’objectiu de seguir rodant aquesta construcció per així poder-la plantar de vuit pisos amb més garanties de cara les properes actuacions. S’han acomiadat de l’actuació amb un pilar de 5.

La Colla Joves Xiquets de Valls ha estat la segona colla en actuar a la Riera. Els diables vermells després de quinze dies de relaxació, però de molta feina a assaig, han tornat a les places amb les piles carregades i amb l’objectiu de superar el sostre dels castells de vuit bàsics que ens tenia acostumada aquesta colla durant la segona quinzena de juliol. Han obert la tarda plantat un 3 de 8 sòlid, amb l’objectiu de rodar-lo per poder-lo tornar a alçar per Firagost de nou damunt d’un folre. A la segona ronda, ha arribat el màxim castell dels de la camisa vermella en format de 5 de 8. Una catedral que ha pujat prou bé fins a carregar, però que s’ha hagut de treballar molt durant la baixada en l’encaix de segons i terços. De totes maneres, s’anoten el sisè descarregat de l’any, fet que dóna a la Joves recuperar la confiança amb aquest cinc i oblidar definitivament els problemes de la temporada passada. Un 5 de 8 que no es veia a La Riera de Gaià des del 2003 quan la Colla Vella dels Xiquets de Valls va plantar en aquesta mateixa diada els últims tres castells de vuit i mig, un dels quals carregats, en aquesta població. A més, l’any 2000, la Joves que també va ser present a aquesta Festa Major, també va aconseguir coronar el 5 de 8 i descarregar el 2 de 8 amb folre. Han tancat una molt bona actuació amb el 4 de 8. Un carro gros que ha patit una forta revinclada de la canalla en el moment de la baixada, ja que el pis de quints estava un pèl estirat. De totes maneres, la Joves que aconsegueix vèncer la maledicció dels juliols negres, ja que es presentarà al Firagost del proper dimecres 01 d’agost amb molt bona forma i preparació. Abans, però els de Pere Rico actuaran dissabte al migdia a la població ebrenca de la Torre de l’Espanyol, on no descarten portar-hi algun castell de vuit, com ja van fer el passat 13 de maig a la població veïna de Vinebre.

El cartell de la Riera de Gaià l’han completat els Castellers d’Altafulla  que han assolit el 4 de 7, 4 de 7 amb el pilar i el 3 de 7. Els altafullencs, després de la Diada de les Cultures, no han volgut afluixar el ritme i han aconseguit fer el segon gamma alta de set de la temporada.

Per tant aquesta població del Tarragonès amb molta tradició castellera consolida per segon any consecutiu i amb bons castells una diada que va tenir un petit parèntesi entre 2008 i 2010.

No hay comentarios:

Publicar un comentario