sábado, 21 de julio de 2012

21/07/2012 Actuació Cooperativa d’Habitatges Colla Vella dels Xiquets de Valls. Vivendes de somni


L’actuació castellera del 2012 de la Cooperativa d’Habitatges de la Colla Vella dels Xiquets de Valls serà recordada per molts motius. Un, perquè la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha assolit per primer cop en aquest indret dos castells de nou. Dos, perquè també la Colla Vella ha fet el 4 de 9 amb folre número 50 descarregat a Valls. I tres, perquè la Colla Jove Xiquets de Tarragona, ha estat la primera agrupació no vallenca a provar una construcció de nou pisos a la capital de l’Alt Camp. Aquests poden ser els titulars més impactants, però segur que n’hi ha molts més d’una diada històrica per la colla de casa i que li espera un final de juliol i un agost ple de reptes interessants.

De les últimes caigudes de 3 de 8 de la Vella, se’n poden treure conclusions favorables, ja que els rosats han obert foc amb el 3 de 9 amb folre. Un tres molt lleuger i que només s’ha hagut de treballar a nivell de quarts, ja que estaven una mica estirats. Una autèntica demostració i sobretot d’hores d’assaig d’un tres impecable. El quart descarregat de la temporada i el cinquè del compte particular d’aquesta temporada, si comptem el carregat al Camp Nou a principis de juny. Un 3 de 9 amb folre, que no es descarregava en aquest barri des del 2002 i que fa dues temporades només va poder-se carregar. Però, amb un castell de nou no n’hi havia prou i la Vella ha volgut atacar a la segona ronda amb el  4 de 9 amb folre. Un quatre que ha pujat prou bé fins quints, però a partir de sisens s’ha anat tancant, provocant que aquests estiguessin a punt de saltar poc abans de carregar. Tot i així, la gran defensa de baix ha suportat la tremolor i l’han pogut salvar com uns autèntics herois. Una Vella que feia història, ja que per primer cop era capaç de plantar dues construccions de nou pisos al barri que porta el seu nom. A la tercera ronda, han volgut anar una mica més enllà i han aprofitat per estrenar el 4 de 8 amb el pilar. El primer de l’any i que tan sols ha patit una mica per dalt quan es desmuntava l’estructura del quatre. De la resta, pràcticament res, ja que el pilar de sis, ha mantingut molt bé la mida. Han arrodonit una magnífica tripleta amb el 4 de 8 amb el pilar a la plaça del Mig amb un pilar de 6, que cada dia té més pinta de poder-se apujar damunt d’un folre de set pisos. I és que enguany, la Vella amb el de les Cases ja porta vuit espadats de sis.

Per tercer any consecutiu, el Barri de la Colla Vella ha comptat amb una colla convidada per fer més atractiva la diada. Si al 2010 van ser els Xiquets de Tarragona i al 2011 els Xiquets de Reus, enguany ha tocat la visita de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, una de les agrupacions que serà a la Diada de Sant Fèlix del proper 30 d’agost a Vilafranca del Penedès. Els liles després d’una gran diada el cap de setmana anterior a Torredembarra, no s’han volgut quedar curts i han presentat un programa de màxims al barri vallenc. Han obert plaça amb el 5 de 8, que tan sols s’hagut de treballar a la banda dels tres pilars del pis de terços en el moment de la baixada de la canalla. Un cinc de garanties pels liles, tot just el quart de l’any. A la segona ronda, han volgut convertir-se en la primera colla no vallenca capaç de fer un castell de nou a la capital de l’Alt Camp. Tot i això, no han tingut sort amb el 3 de 9 amb folre, ja que ha cedit quan l’enxaneta estava a punt de fer l’aleta. Un tres, que sobretot pujava molt remenat a quarts i que no ha pogut mantenir les mides. En torn de repetició han alçat un 3 de 8 sense problemes, per així poder tornar a redreçar la diada. Però, no era el dia de la Jove, ja que el 4 de 8 amb el pilar de la tercera ronda tampoc no s’ha pogut carregar, ja que l’enxaneta del pilar ha saltat, poc després que baixessin els sisens. Això si, els liles no han volgut marxar de Valls amb un tercer castell i han acabat amb el 4 de 8. Tot i no poder amb el  3 de 9 amb folre i el 4 de 8 amb el pilar, la Jove ha aconseguit portar un bon programa de castells a Valls i ha demostrat que està fent un treball molt important al pati d’assaig. A més, tot no són males notícies, ja que han igualat amb Bordegassos de Vilanova, la millor construcció d’una colla forana a Valls amb el 5 de 8. Va ser al 2002 quan els de la camisa groc-terrós van descarregar la catedral a la Diada del Pati.

La Diada de Vivendes s’ha acabat amb 6 pilars de 4 de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i 2 pilars de 5 de la Colla Jove Xiquets de Tarragona.

No hay comentarios:

Publicar un comentario