martes, 17 de julio de 2012

14/07/2012 Diada del Quadre de Santa Rosalia a Torredembarra. Quatre castells de nou a Torredembarra


Dissabte a la tarda l’estreta plaça de la Vila de Torredembarra va viure la millor actuació  d’aquest cap de setmana. Una diada, la del Quadre de Santa Rosalia, que va comptabilitzar fins a quatre castells de nou, gràcies al potencial incontestable dels Castellers de Vilafranca i el gran moment de forma de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que va signar la tripleta màgica més matinera del seu historial. D’altra banda, els Nois de la Torre, van sortir de plaça un pèl desencisats, a causa de l’intent desmuntat de 5 de 7 de la segona ronda.

Precisament els locals, els Nois de la Torre, van ser els encarregats d’obrir la Diada del Quadre 2012. Els torrencs amb un únic castell de set i mig descarregat aquest any necessitaven ampliar el seu vagatge i oblidar el reguitzell d’intents desmuntats de les últimes cites. Van començar amb el 3 de 7 amb el pilar que no va presentar massa complicacions, ni en l’estructura del tres ni en l’espadat. El segon de la temporada i que els feia començar amb força l’actuació. A la segona ronda arribaria el 5 de 7, un dels objectius de la jornada pels locals. Tot i això, el castell que no anava malament per almenys poder-lo carregar, els ha quedat en intent desmuntat, ja que l’aixecadora de la banda dels dos pilars ha decidit baixar quan es trobava a l’alçada de quarts. Després d’aquesta indecisió els torrencs han completat una actuació a mitges plantant el 4 de 7 a la repetició i el vuitè 3 de 7 de la temporada.

En segon lloc ha actuat la Colla Jove Xiquets de Tarragona, que es presentava a Torredembarra amb la missió de completar la primera tripleta màgica de la temporada. Els liles, que era l’única agrupació del G-6 sense cap castell de nou descarregat, va començar la jornada amb un 5 de 8, el tercer de la temporada i que han sabut mantenir les mides en tot moment. A la segona ronda arribaria l’estrena de la tarda en format de 4 de 9 amb folre. El quatre va pujar  remenat des del principi, però tot i aquests contratemps va poder-se coronar. Això si, la baixada dels més menuts no va poder aguantar el tancament dels pisos de sisens i quints i el castell va cedir quan els dosos fregaven ja a la pinya. Tot i la caiguda, els plans de la Jove no van torçar-se i van acabar l’actuació descarregant el primer 3 de 9 amb folre de la temporada, que a diferència de la llenya de Sant Joan, va poder-se defensar millor a quarts i quints fins a descarregar-lo. Un esforç de colla gran i amb un estiu de vertigen que tindrà en Sant Magí, el Catllar i Sant Fèlix com a veritables plats forts. I és que la Jove, mai a la seva història havia aconseguit aquests registres espectaculars a aquestes alçades de temporades. Això si, el seu cap de colla, Jordi Sentís, té com a objectius més immediats descarregar aquest 4 de 9 amb folre i estrenar el pilar 7 amb folre que només han descarregat dos cops a la seva història.

Van completar el cartell de Torredembarra uns pletòrics Castellers de Vilafranca. Els verds encaraven la primera etapa del Tour del Baix Gaià amb moltes ganes i amb l’esperit de no deixar-se superar per la Jove de Tarragona.  Van iniciar la diada amb el sisè 4 de 8 amb el pilar de la temporada, una construcció que no va tenir cap complicació i es va assolir molt sobradament. Seguidament arribaria el 4 de 9 amb folre que tampoc va mostrar gaires problemes, ja que el tronc, especialment el pis de terços el va controlar a la perfecció. Finalment, la ronda dels tres castells es va completar amb un altre 3 de 9 amb folre, concretament el sisè de l’any i en què els verds assolien per tercer cop aquesta temporada la tripleta vilafranquina. Però, els de Pere Almirall no van voler marxar de Torredembarra sense un pilar gran. Per tant a la ronda de pilars els vilafranquins van bastir un solvent pilar 7 amb folre. Un recital verd espectacular i que demostra el perquè són una colla amb un mínim o més de tres assajos per setmana.

Una tarda de castells agradable a la petita plaça de la Vila de Torredembarra, però un pèl llarga. I és que l’actuació va durar gairebé tres hores, a causa dels fins a quatre peus desmuntats que van comptabilitzar-se entre les tres colles participants.

No hay comentarios:

Publicar un comentario