martes, 17 de julio de 2012

15/07/2012 Actuació de la Colla Vella a la Xamora. Segon ensurt de la temporada amb el 3 de 8


Si dissabte la Colla Vella dels Xiquets de Valls va ser al Calypso de Salou, l’endemà li va tocar al torn, com passa bianualment, al barri vallenc de la Xamora, on els rosats hi anaven amb la mentalitat de rodar les construccions de set i de vuit pisos de cara a preparar la important actuació al barri de Vivendes del proper dissabte. Una sortida, on la tècnica de la Vella va aprofitar per provar nous castellers a aquestes construccions.

La diada, però no va començar gaire bé pels interessos dels de la camisa rosada. Després de descarregar el 4 de 7 amb el pilar a la primera ronda, a l’igual que fa quinze dies a l’Hospitalet de l’Infant, el 3 de 8 de la segona va fer llenya. Un tres, lent i que l’aixecador va tardar molt en col·locar-se, cosa que va provocar que els pisos superiors comencessin a tremolar abans de coronar-lo. A partir de la carregada, quan l’enxaneta ja havia tocat damunt la pinya,  la sortida lenta de l’aixecador va fer que el pis de terços s’estirés molt i provoqués la caiguda del castell, tot just a la sortida dels dosos. Un segon accident amb aquesta construcció amb només quinze dies, però s’ha entendre que l’alineació era totalment renovada i amb la participació de canalla nova. Tot i la caiguda, els de Manel Urbano van seguir amb el 5 de 7, 4 de 8, que no va tenir massa contratemps, 2 de 7 , 3 de 7 aixecat per sota i el pilar 6, el segon de la temporada. A més, al final també van bastir diferents pilars de quatre.

Per tant, al marge de les dues caigudes del 3 de 8, que haurien de ser vistes com un petit accident, la Colla Vella ha aprofitat les tres setmanes posteriors de Sant Joan per treballar amb gent nova i arribar amb la millor forma a les cites exigents de finals de juliol i d’agost. Cal ressaltar que aquest dissabte al vespre, la formació del Portal Nou té una actuació molt important a la Cooperativa d’Habitatges que porta el nom de la colla, on els rosats com a mínim es veurien obligats a plantar tres castells de vuit i mig i estrenar el pilar de 7 amb folre. Això si, qui sap si també opten per alguna construcció de nou pisos, ja que la colla convidada d’enguany, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, tindria al cap portar un castell de nou i convertir-se en la primera colla no vallenca capaç d’assolir una construcció de nou pisos a la capital de l’Alt Camp.

No hay comentarios:

Publicar un comentario