jueves, 2 de agosto de 2012

01/08/2012 Firagost a Valls. Firagost de pilar i figuereta


L’agost casteller ha començat i com sempre s’inicia fort amb la cita vespertina del Firagost vallenc, cada primer dimecres d’aquest mes. Sota una forta xafogor, les dues colles dels Xiquets de Valls afrontaven el tercer derbi de la temporada a la Plaça del Blat amb l’objectiu de bastir els seus millors castells. I no es van quedar curtes, ja que la Colla Vella dels Xiquets de Valls, malgrat la caiguda del 4 de 9 amb folre, que només va poder coronar, va sortir de plaça amb la tripleta màgica i el primer pilar de 7 amb folre de la temporada. D’altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls va tornar a descarregar el 3 de 9 amb folre i va aconseguir fer el primer 7 de 8 que es veu a la capital de l’Alt Camp.

La Colla Vella va ser l’encarregada d’obrir l’actuació del Firagost 2012 amb el 5 de 8. Una catedral força controlada i que no va patir massa problemes per poder-se completar. El sisè de l’any i veurem si ben aviat aquesta estructura pot apujar-se un pis més damunt d’un folre en un futur no massa llunyà. A la segona ronda els rosats van plantar un 3 de 9 amb folre molt sòlid i que demostra que enguany els del Portal Nou dominen de forma solvent amb la intenció de provar al Concurs de Tarragona un possible 3 de 10 amb folre i manilles. Per acabar les tres rondes de castells els de Manel Urbano van tirar a plaça el 4 de 9 amb folre, que aquest cop va fer llenya perquè un dels quints va desmarxar-se de la seva posició i no va poder aguantar l’equilibri durant la baixada dels dosos. Una llàstima i que deixava amb la Vella amb una sensació agredolça, ja que els dos anteriors bastits aquesta temporada els havia pogut descarregar. Tot i la caiguda d’aquest quatre, els plans dels de la camisa rosada no van torçar-se, ja que a la ronda de pilars van descarregar un impecable pilar de 7 amb folre. El primer espadat de set d’aquesta temporada i que demostra que  el pilar de la Vella pot donar molt bones sensacions aquest any. Pel que fa les properes sortides la Colla Vella té intenció de repetir un parell de cops aquestes últimes actuacions, tot pensant en Sant Fèlix, on podrien arribar els primers castells de gamma extra.

D’altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls també va anar a totes a la fira vallenca. D’entrada van obrir plaça amb un 5 de 8 d’execució perfecta, per així encarar la segona amb el 3 de 9 amb folre, el màxim objectiu del vespre. Un 3 de 9 amb folre que va pujar prou bé fins l’entrada dels dosos i que va tenir delicats moments per la sortida brusca de la canalla. Tot i això el tronc sòlid dels vermells, especialment el pis de sisens va saber salvar la fortes sotragades. El segon descarregat aquesta temporada i el tercer del compte particular si comptem el primer que van carregar al Pati a primers del mes de juny. Cal destacar que aquest castell durant la descarregada, un dels integrants del pis de quints va realitzar la figuereta, fet que va guanyar un seguit d’aplaudiments de la plaça del Blat. A la tercera ronda els diables vermells van plantar amb força facilitat el 7 de 8, el segon de la seva història i el primer que es veu a Valls. Van acomiadar-se d’un gran Firagost amb dos pilars de cinc. A partir d’ara la formació que dirigeix Pere Rico té actuacions interessants per fer-hi castells de nou com Llorenç, La Bisbal i Igualada, on qui sap si en alguna d’aquestes poblacions pot arribar alguna cosa més.

Per tant cita de nivell per part de les dues formacions vallenques i que els espera un important mes d’agost que ha de servir per posar a punt els màxims castells de cara al Concurs de Tarragona del proper mes d’octubre.




No hay comentarios:

Publicar un comentario