lunes, 2 de julio de 2012

01/07/2012 Diada de la Festa Major de Terrassa. Els Minyons de Terrassa s’anoten el primer gamma extra i la Joves de Valls es reivindica


La jornada castellera de la Festa Major de Terrassa ha tornat a obrir llauna per tercera temporada consecutiva a les construccions de gamma extra. Els Minyons de Terrassa han tornat a brillar i s’han anotat el 2 de 9 amb folre i manilles a la segona ronda. Un dos força segur, que tan sols s’hagut de treballar a manilles durant el moment de la descarregada i esperona als d’Albert Pérez a poder plantejar-se de cara el futur una estratègia de nivell amb aquesta estructura. El primer gamma extra i que fa que el món casteller per vintena temporada consecutiva segueixi gaudint d’aquest tipus de construccions. Segur que a partir d’ara en vindran molts més. 


Abans, però els malves ja havien bastit a la primera ronda un 4 de 9 amb folre. Un quatre, que a diferència dels fets la passada temporada, ha estat rodó i no ha presentat massa treball pels membres del tronc. Han finalitzat una excel·lent actuació amb el 3 de 9 amb folre, el quart de la temporada, si comptem també el que havien fet a vigília el dia anterior. Però, la festa no ha acabat aquí i els Minyons que enguany tenien el pilar una mica endarrerit han executat a la ronda de pilars un apamat pilar de 6. Enguany, a diferència de l’any passat no han pogut portar el pilar de 8 amb folre i manilles per aquesta cita, però s’espera de cara el segon tram de temporada puguin plantejar-se espadats superiors.



La Colla Joves Xiquets de Valls, que ja havia actuat els anys 2002 i 2009 en aquesta diada, arribava a Terrassa dolguda per la decisió dels administradors de Vilafranca per no contractar-los a la Diada de Sant Fèlix del 30 d’agost, però a la vegada amb ganes de reivindicar-se i fer callar les veus de la polèmica d’aquests últims mesos. Una Joves que ha respost molt bé a Terrassa i segueix amb una bona línia. Han iniciat la matinal amb el 5 de 8, construcció que de cada dia demostra oblidar el mal tràngol amb aquest castell la temporada passada. Una catedral executada sense problemes i que fa pensar que en un futur no gaire pròxim pugui alçar-se un pis més damunt d’un folre. A la segona ronda ha arribat el castell més important de la jornada en format de 4 de 9 amb folre. Un quatre, que ja havien carregat el cap de setmana anterior a la Festa Major de Sant Joan a Valls i per tant hi havia moltes ganes de descarregar-lo. Després de desmuntar-ne dos peus, a la tercera el castell va saber mantenir les mides. Una baixada prou neta de la canalla i un treball de folre tranquil va permetre que la formació del carrer d’en Gassó el pogués descarregar per primer cop aquesta temporada. Una alegria dels diables vermells i que els ha de fer oblidar la no contractació a Vilafranca. Van acabar una gran diada amb el 2 de 8 amb folre, el primer d’aquesta temporada i sense haver fet prèviament el 2 de 7. Un dos, que tot i patir una  sotragada forta a nivell de quarts va poder-se descarregar. Una gran actuació a Terrassa i que deixa els de Pere Rico amb pràcticament tota la gamma de castells de vuit i els dos castells bàsics de nou descarregats. Per tant, ara un mes de juliol relaxat i amb l’objectiu d’acabar de consolidar els castells de vuit per arribar a un agost amb un grapat de cites interessants per poder-se plantejar noves fites.

Han completat el cartell de la festa major egarenca, els Castellers de Terrassa que no han tingut sort amb 4 de 8, que havien carregat fa unes setmanes a Gràcia. Precisament, el carro gros dels de la camisa blauturquesa s’ha desmuntat en dues ocasions a la segona ronda per indecisió de la canalla. Una llàstima perquè a la segona temptativa amb aixecador col·locat s’hauria pogut almenys carregar. De totes maneres, tot i no haver pogut amb el castell de vuit, els d’Emili Cortés han bastit el 5 de 7,  2 de 7 i el 4 de 7 amb el pilar amb una hipotètica, però ben merescuda quarta ronda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario