martes, 17 de julio de 2012

15/07/2012 Diada de les Cultures a Altafulla. Primera catedral de la temporada dels Xiquets de Tarragona a Altafulla


Altafulla va tancar la jornada castellera del cap de setmana amb la tradicional Diada de les Cultures. I ho va fer amb presència de les mateixes colles dels darrers anys, Castellers de Vilafranca i Xiquets de Tarragona, a més dels locals, els Castellers d’Altafulla. Una diada amb grans castells de les tres colles, però amb la pega que la caiguda del 5 de 7 dels Castellers d’Altafulla va provocar que les dues ambulàncies contractades marxessin per traslladar castellers lesionats a l’hospital, fet que va obligar a aturar l’actuació més de mitja hora.

Van obrir plaça els Castellers d’Altafulla, que enguany encara no havien pogut estrenar les construccions de set i mig. Per tant, els locals, volien  aprofitar aquesta jornada per estrenar-los i d’entrada van bastir un 4 de 7 amb el pilar força solvent  i que no va presentar massa contratemps. Seguidament, arribaria el 5 de 7, construcció més important dels locals en aquesta cita. Un cinc, que sobretot va complicar-se per dalt i que poc després de carregar-se va provocar que es despengessin aixecador i enxaneta de la banda del dos i emportant-se la resta del castell amb dos temps. Una caiguda lletja, que com dèiem, va obligar a que les dues ambulàncies contractades abandonessin l’actuació per assistir els lesionats; i per tant la diada va quedar aturada més de mitja hora. A la represa i per finalitzar una actuació agredolça, els altafullencs van bastir a la tercera ronda un 4 de 7 sense problemes.

Els Xiquets de Tarragona van oferir un gran espectacle a Altafulla i van aprofitar per estrenar-hi el primer 5 de 8 de la temporada. Una catedral, que van atacar a la primera ronda i que va poder-se completar sense massa problemes. Seguidament, arribaria el tercer 2 de 8 amb folre que tot i algun sotrac a nivell de quarts en cap moment la construcció ha patit cap contratemps a tenir en compte. Cal dir que des de la temporada 1999 els matalassers no aconseguien descarregar aquestes dues construccions en una mateixa actuació. Per acabar les tres rondes de castells, els de Roger Peiró han acabat l’actuació amb un rodó 3 de 8, el cinquè de la temporada, que van tenir molt controlat des de principi a fi. Uns Xiquets de Tarragona, que a un mes de Sant Magí ja tenen a la butxaca els primers castells de vuit i mig de la temporada i per tant aprofitaran les actuacions que queden al juliol per rodar-los, per arribar a la festa major petita de Tarragona amb l’objectiu de plantar els primers castells de nou de la temporada.

D’altra banda, els Castellers de Vilafranca, després de la tripleta vilafranquina del dia abans a Torredembarra, van finalitzar el Tour del Baix Gaià amb un altre recital i amb la vista posada a les Santes, on hi volen portar el primer castell de gamma extra. Precisament el gamma extra de Mataró serà el 2 de 9 amb folre i manilles, un dos que Altafulla va ser el castell de sortida. Això si de vuit  i amb les manilles fent la funció de folre. Cal dir que el 2 de 8 amb folre dels verds va ser ràpid i va completar-se amb molta facilitat. A la segona ronda, els vilafranquins van veure’s obligats a renunciar al 4 de 9 amb folre, a causa dels pocs efectius desplaçats i van optar per tirar el 4 de 8 amb el pilar, que tan sols va haver-se de treballar entre segons i terços. Seguidament, van aixecar el castell més important de la tarda, el 3 de 9 amb folre, tot just el setè de la temporada i que va mostrar-se sòlid en tot moment. Per acabar, a la ronda de pilars els de Pere Almirall, a l’igual que a Torredembarra el dia anterior, no van voler marxar d’Altafulla sense pilar gran i van bastir un altre pilar de 7 amb folre, que no van completar amb tanta facilitat, ja que el terç durant la baixada de l’enxaneta estava un pèl evocat cap endavant. De totes maneres, una gran cap de setmana pels Castellers de Vilafranca que encaren aquest diumenge les Santes a Mataró, on volen portar-hi el 2 de 9 amb folre i manilles i tampoc descarten dur-hi el pilar de 8 amb folre i manilles, tot i que aquest últim podria arribar la Festa Major de Vilanova i la Geltrú, el proper 28 de juliol.

No hay comentarios:

Publicar un comentario