lunes, 10 de septiembre de 2012

Concurs de Tarragona. La Colla Vella dels Xiquets de Valls obrirà la sessió de diumenge del Concurs

La Colla Vella dels Xiquets de Valls serà la primera colla en actuar al Concurs de Castells 2012, en la diada del diumenge. 

Aquest passat dissabte s’ha realitzat el sorteig d’ordre d’actuació i la posició que cada colla ocuparà a la Tarraco Arena Plaça. L’acte ha tingut lloc a la sala d’actes de l’Antiga Audiència, on hi ha assistit diferents membres de les trenta-dues que prendran part a la competició, el cap de setmana del 06 i 07 d’octubre.

A l’acabar el sorteig, el cap de colla de la Colla Vella, Manel Urbano, afirmava que ser l’agrupació que obre un concurs és tot una fita i que caldrà estar en plena forma física i psicològica des del primer moment. Com era d’esperar, seguint la seva filosofia, Urbano no va voler donar pistes del castell de sortida, tot i que reconeix que aniran amb el màxim repertori, però sense fer passos en fals. A més ha reconegut que en aquests moments és impensable superar l’actuació de Sant Fèlix dels Castellers de Vilafranca. Ha recordat, això si, que el 5 de 9 amb folre el tenen a mig fer, ja que només els va quedar en carregat a la cita vilafranquina. Per tant, ha deixat intuir que la Diada del primer diumenge de Festes de Santa Tecla podria ser un bon lloc per tornar afrontar aquesta supercatedral amb l’objectiu de descarregar-lo.

Al mateix grup ha quedat enquadrada la Colla Joves Xiquets de Valls, que estaran ubicats a prop de la zona del carrer Jaume I. Abans del torn dels diables vermells, hauran actuat els Capgrossos de Mataró, Castellers de Lleida, Castellers de Lleida, Castellers de Barcelona i Castellers de la Vila de Gràcia.

El cap de colla dels del carrer d’en Gassó, Pere Rico, tampoc s’ha pronunciat sobre els objectius de cara al concurs, tot i que ha reconegut que estan assajant una actuació de màxims. Una de les possibles construccions, podria ser el 9 de 8,que podrien portar abans a Valls a la diada del 10 de setembre, el 5 de 9 amb folre o el 4 de 9 net.

Els tercers seran els Castellers de Vilafranca, que aniran a Tarragona amb l’objectiu d’endur-se el seu sisè concurs consecutiu. El cap de colla dels verds, Pere Almirall, ha assegurat que com a mínim portaran a la TAP l’actuació de Sant Fèlix i tampoc descarten portar el 3 de 10 amb folre i manilles, 4 de 9 net i l’inèdit 3 de 9 net, per si la Vella els obliga a apretar més.

En el segon cicle, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, serà la primera de les colles grans en actuar. El cap de colla dels liles, Jordi Sentís, no va poder ser a l’acte perquè estava Guissona dirigint la diada de la seva colla, però en declaracions a Catalunya Informació deixa entreveure la possibilitat de portar castells de gamma extra, com per exemple el 5 de 9 amb folre o el 9 de 8. Tot i això, abans els del Cós del Bou hauran de passar l’examen de Santa Tecla, on de ben segur atacaran ja aquests castells. D’altra banda, els Xiquets de Tarragona, que estaran al costat de la Jove, afrontaran de ben segur la tripleta màgica, que mai han pogut fer al Concurs.

Recordem que diumenge actuaran a la TAP les 12 millors colles classificades en el rànquing casteller en el període des de l’1 de setembre del 2011 i el 31 d’agost del 2012.

Quant a la sessió de dissabte, prendran part a la cita les altres 20 colles classificades, tot i que també han acceptat la invitació les altres dues colles petites locals, els Xiquets del Serrallo i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau, tot i que no van aconseguir la plaça per mèrits propis.

El concurs d’aquell dia, l’obriran els Castellers del Poble-Sec, i el tancaran els Marrecs de Salt.

La declinació d’invitació dels Minyons de Terrassa a participar a la biennal tarragonina ha provocat que també actuïn dissabte els Tirallongues de Manresa, que estaven fora del rànquing, després de l’última agrupació classificada, els Nois de la Torre.

No hay comentarios:

Publicar un comentario