viernes, 28 de septiembre de 2012

23/09/2012-24/09/2012 Diades de Santa Tecla a Tarragona. I que duri i que duri i que no s’acabi mai Santa Tecla


Santa Tecla va viure diumenge una gran diada castellera en honor a la patrona a la plaça de la Font de Tarragona. A la cita del 23 de setembre els Xiquets de Tarragona van vèncer les dificultats del primer diumenge de Festes i van anotar-se la tercera tripleta màgica descarregada de la seva història amb el 5 de 8, 3 de 9 amb folre i 4 de 9 amb folre. Per la seva banda, la Colla Jove Xiquets de Tarragona va enlairar el 3 de 9 amb folre, el 4 de 9 amb folre i el 4 de 8 amb el pilar. A més, a la ronda de pilars van carregar el pilar de 7 amb folre, que feia quinze anys que no aconseguien fer-li l’aleta. També grans, grans, grans Castelers de Sant Pere i Sant Pau que van assolir la seva millor actuació de la història amb el 3 de 7 amb el pilar, el primer 2 de 7 descarregat de la seva història i el 5 de 7. Per últim, els Xiquets del Serrallo van completar el 5 de 7 i el 4 de 7 amb el pilar, però no van poder amb el 7 de 7 que els va quedar en intent, ja que la banda del quatre estava molt oberta sobretot als pisos inferiors.

Actuació de la Mercè a la plaça de les Cols

La diada de dilluns, prèvia als pilars caminant, no va tenir massa coses importants a destacar. La Colla Jove Xiquets de Tarragona va anotar-se la millor actuació gràcies al 5 de 8 i un 4 de 8 molt lleuger de pes. Els Xiquets de Tarragona van plantar el 4 de 8 i el 3 de 8. Els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van assolir el 3 de 6 i el 4 de 6 amb el pilars. També els Xiquets del Serrallo no van voler arriscar a la plaça de les Cols i van sortir de la Mercè amb dos castells de sis.

Pilars caminants

Un cop celebrada l’actuació de dues rondes, van començar els pilars caminant fins a l’Ajuntament per part de les quatre agrupacions tarragonines. Els primers a obrir tanda van ser els Xiquets de Tarragona, que van completar el recorregut en 10 minuts i 42 segons. La segona colla a fer la baixada va ser la Jove de Tarragona amb un temps de 10 minuts i 35 segons. Els Xiquets del Serrallo van ser els tercers a completar l’itinerari en 12 minuts i 24 segons. Per últim, els Castellers de Sant Pere i Sant Pau van ser els encarregats de cloure la baixada amb un temps de 8 minuts i 41 segons. Per tant les quatre colles de Tarragona van poder arribar fins a la Plaça de la Font. I amb aquest acte van donar-se per finalitzats els actes castellers de les Festes de Santa Tecla 2012 amb un bon regust de boca en les tres jornades castelleres. Més d’un segur que repeteix la frase de que Santa Tecla hauria de durar per eternitat.





No hay comentarios:

Publicar un comentario