miércoles, 12 de septiembre de 2012

11/09/2012 Resum actuacions 11 de setembre. Moltes construccions per la Diada


Si el 10 de setembre ja havíem vist una actuació de nivell a Valls, l’11 coincidint amb la Diada Nacional de Catalunya moltes colles van programar actuacions al migdia per no coincidir amb la marxa reivindicativa de Barcelona. Això si, a la tarda diferents agrupacions sense camisa van aixecar pilars de quatre i els Castellers de Vilafranca convidats per l’ANC van bastir castells de vuit durant el transcurs de la manifestació.

L’11 de setembre no hi hagut castells de nou, però si molts castells de vuit i mig. A Vilafranca, a la diada del 30è Aniversari dels Xicots de Vilafranca, la Colla Vella dels Xiquets de Valls després de lluir-se amb una tripleta màgica el dia abans a pròpia plaça, va aprofitar per rodar les estructures de la gamma alta de vuit i va descarregar el 5 de 8, el 4 de 8 amb el pilar i un 4 de 8 lleuger que apunta a una prova de 4 de 9 net de cara al Concurs de Tarragona. Van cloure la cita a la ronda de pilars amb un pilar de 6 marca de la casa. Pel que fa els Nens del Vendrell, van tornar a completar el 2 de 7, que feia ben bé un mes que no assolien. Tot i així, van desmuntar-ne una primera temptativa, ja que l’aixecadora es va fer enrere. Van completar una bona actuació amb tres castells de set i mig amb el 5 de 7 i el 4 de 7 amb el pilar. Per últim, els amfitrions, els Xicots de Vilafranca van aconseguir descarregar la tercera clàssica de vuit de temporada amb el 4 de 8, 3 de 8 i 2 de 7, cosa que fa pensar que de cara la sessió de dissabte del Concurs poden tornar-se a plantejar el 2 de 8 amb folre que van intentar sense èxit per festa major, sense tampoc descartar el 5 de 8.

A Montblanc, a la diada de la Serra, la Colla Joves Xiquets de Valls va rebaixar una mica el llistó després de l’enorme actuació del dia abans a la capital de l’Alt Camp. Van descarregar a les dues primeres rondes el 4 i el 3 de 8. Per últim els de Pere Rico van assolir el 9 de 7, el segon de la temporada, amb l’objectiu de seguir-lo treballant per portar-lo un pis més el més aviat possible. Hem de recordar que la Joves havia intentat el primer 9 de 8 de la seva història, que a falta d’una aleta no van aconseguir carregar. A la plaça Major també hi van ser els Minyons de l’Arboç i els Castellers d’Esplugues que van assolir castells de set; i els Torraires de Montblanc que no van tenir sort amb el 5 de 6, ja que la canalla va fer-se enrere en els dos intents desmuntats que van plantejar-se.

A Tarragona, enguany la cita ha canviat d’hora i d’emplaçament. Va ser a dos quarts d’una del migdia i al Pla de la Seu on les quatre colles tarragonines van aixecar les seves construccions. Una actuació on els Xiquets de Tarragona només van poder coronar el 5 de 8 i van haver de replantejar-se la cita amb dos castells bàsics de vuit com són el 3 i el 4 de 8. Tampoc massa bona sort per la Colla Jove Xiquets de Tarragona que tot i poder descarregar el 5 de 8, no va poder amb el 4 de 8 amb el pilar, que els va quedar en intent desmuntat. A l’igual que els matalassers, els liles van sortir de plaça amb el 3 i el 4 de 8. Pel que fa les dues colles petites, els Xiquets del Serrallo van sortir de plaça amb el 3 i el 4 de 7 amb el pilar i els Castellers de Sant Pere i Sant Pau no van poder amb el  3 de 7 amb el pilar després d’un intent desmuntat i un intent i van haver de conformar-se amb castells de sis.

Del dia també destacar el 2 de 8 amb folre dels Minyons de Terrassa a Badalona i el 4 de 8 dels Xics de Granollers a Llinars del Vallés. A més, a la tarda a la manifestació de Barcelona els Castellers de Vilafranca van bastir el 3 de 8, 2 de 8 amb folre, 4 de 8 i el 5 de 7.

No hay comentarios:

Publicar un comentario