viernes, 28 de septiembre de 2012

23/09/2012-24/09/2012 Diades de la Mercè a Barcelona. Gamma extra de Minyons i Verds


Gran Mercè de colles convidades a Barcelona. Tornaven els Minyons de Terrassa, després dels accidents de Sant Fèlix i Sabadell. Aquest cop, com va sent tradicional en aquesta data acompanyats dels Castellers de Barcelona i els Castellers de Vilafranca a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb la feina feta i convençuts que aquesta actuació era de de vital importància per a la colla, i han demostrat que, quan volen són enormes.

Després del pilar de quatre caminant es decidiren a tirar el 3 de 9 amb folre en primera ronda, una construcció que recuperaven després de la llenya de la Festa Major de Sabadell i que tornaven a descarregar amb la solvència de sempre. Però, el plat fort de la jornada se servia a la segona ronda en format de 2 de 9 amb folre i manilles que van carregar i descarregar enmig de la cridòria ensordidora d’una plaça que veia com els de la camisa malva feien el primer gamma extra de la jornada. A la tercera ronda, un treballat 4 de 9 amb folre tancava la seva actuació abans dels dos pilars de 5 de comiat, en una actuació on es va veure la bona feina feta als assajos i que va ser de ràpida execució, sense cap peu desmuntat i amb uns resultats immillorables.

Ara als terrassencs els hi toca seguir treballant. El proper dissabte a la tarda visiten el Prat de Llobregat amb la intenció de fer-la població de nou pisos i també amb la vista posada cap a Girona, on els d’Albert Pérez hi volen portar el 5 de 9 amb folre.

Pel que fa els Castellers de Vilafranca també van sortir molt contents de Barcelona. Els penedesencs es plantejaven la diada amb l’objectiu de tornar a instal·lar la confiança a la colla després de la petita ensopegada a Santa Tecla i, sobretot , fer un pas més cap al Concurs de Castells de Tarragona, just d’aquí a quinze dies. El balanç: actuació tranquil·la i amb el gamma extra número 200 del repertori de la colla des que descarreguessin el primer 2 de 9 amb folre i manilles a la diada de Sant Fèlix de 1995.

Els de Pere Almirall van obrir la Mercè com ens tenen acostumats darrerament amb el 4 de 9 amb folre, tot prenent mides per encabir-hi el pilar. Un quatre que va pujar tranquil i que no va mostrar cap dificultat durant l’execució. Al a segona ronda, els vilafranquins van plantar el 2 de 9 amb folre i manilles, que no intentaven des de l’actuació de la Bisbal del Penedès del passat 15 d’agost. Amb el treball característic d’una construcció de força dificultat com aquesta, els verds el van poder controlar en tot moment. Aquest dos de nou significava el castell de gamma extra número 200 dels Castellers de Vilafranca entre carregats (56) i descarregats (144). A la tercera ronda, van descarregar el seu dissetè 3 de 9 amb folre de la temporada i van rubricar una molt bona actuació de la Mercè amb el pilar de 7 amb folre a la ronda de pilars.

La propera actuació dels vilafranquins, la darrera abans del Concurs, serà a casa diumenge en el marc de la Diada de Sant Miquel, patró de la colla. Per aquesta jornada la tècnica verda planteja el 3 i el 4 de 9 amb folre, el 4 de 8 amb el pilar i el pilar de 7 amb folre, amb l’objectiu de consolidar plenament aquestes estructures per arribar a Tarragona, el proper 07 d’Octubre amb objectius molt més ambiciosos.

Per últim, els Castellers de Barcelona també van sortir prou satisfets, ja que tot i que l’intent de 3 de 9 amb folre a la segona ronda no va ser fluït, van aconseguir descarregar el 5 de 8, el primer 7 de 8 de la seva història i el 2 de 8 amb folre. A la ronda de pilars també van coronar el segon pilar de 6 de l’any.

L’endemà torn per les colles locals

D’altra banda, dilluns al migdia, festivitat de la Mercè, va tenir lloc a la mateixa plaça de Sant Jaume l’actuació de les sis colles locals. Els Castellers de Barcelona van ser els que van aconseguir els millors resultats, molt similars als de diumenge amb el 3 de 8, 7 de 8, 5 de 8 i pilar de 6 carregat. Els Castellers de Sants van fer el 4 de 8, 5 de 8, 3 de 8 i el Vano de 5. Els Castellers de la Vila de Gràcia van assolir el 4 de 8, 3 de 8, 2 de 8 amb folre carregat i dos pilars de 5. Pel que fa els Castellers del Poble-Sec, els Castellers de la Sagrada Família i la Colla Jove de Barcelona van bastir castells de la gamma alta de set.


No hay comentarios:

Publicar un comentario