jueves, 6 de septiembre de 2012

Concurs de Tarragona. Ja es coneixen les 32 colles participants al XXVI Concurs de Castells de Tarragona


Un total de 9 de les 32 colles participants al Concurs de Castells participaran per primera vegada al Concurs de Castells de Tarragona, que tindrà lloc els dies 6 i 7 d’octubre a la Tarraco Arena Plaça.

El passat 31 d’agost 31 d’agost es va tancar el Rànquing Estrella Concurs, l’índex classificatori que ha recollit les cinc millors diades efectuades per totes les agrupacions des del passat 1 de setembre de 2011. Finalment la distribució de les colles participants queda de la següent manera:

20 colles que actuaran el dissabte 06 d’octubre a partir de les 16.30h

-Xicots de Vilafranca

-Sagals d’Osona

-Castellers de Sant Cugat

-Marrecs de Salt

-Bordegassos de Vilanova

-Nens del Vendrell

-Castellers de Terrassa

-Margeners de Guissona

-Moxiganguers d’Igualada

-Xics de Granollers

-Colla Jove de Castellers de Sitges

-Castellers d’Esplugues

-Castellers del Poble-Sec

-Castellers de Badalona

-Minyons de l’Arboç

-Castellers de la Sagrada Família

-Nois de la Torre

-Tirallongues de Manresa

-Castellers de Sant Pere i Sant Pau (Convidats per l’organització)

-Xiquets del Serrallo (Convidats per l’organització)

Per tant, com s’especulava des de la introducció d’aquest nou format, les dues colles petites de la capital tarragonina han estat convidades per l’organització per la sessió del dissabte.

12 colles que actuaran el diumenge 07 d’octubre a partir de les 10h

-Castellers de Vilafranca

-Colla Vella dels Xiquets de Valls

-Colla Jove Xiquets de Tarragona

-Colla Joves Xiquets de Valls

-Xiquets de Tarragona

-Capgrossos de Mataró

-Castellers de Sants

-Castellers de Barcelona

-Castellers de Sabadell

-Castellers de la Vila de Gràcia

-Xiquets de Reus

-Castellers de Lleida

Un espectacle, doncs, que contempla 20 colles en la sessió de dissabte i 12 a la de diumenge. Nou d’aquestes colles no havien actuat mai a Concurs tarragoní: Margeners de Guissona, Moxiganguers d’Igualada, Castellers d’Esplugues, Castellers del Poble-Sec , Castellers de Badalona, Minyons de l’Arboç (els antics Minyons de l’Arboç havien actuat al Concurs,  però l’actual colla es va refundar l’any 2002), els Castellers de la Sagrada Família i Tirallongues de Manresa.

Només una colla ha declinat la invitació de l’organització, tot i trobar-se entre les 30 colles més ben posicionades al Rànquing Estrella del Concurs. Es tracta dels Minyons de Terrassa, una formació que mai ha participat en aquest certamen.

D’altra banda, s’ha de remarcar el retorn dels Bordegassos de Vilanova, una agrupació que en els últims anys havia declinat la invitacions en moltes ocasions. De fet, la darrera participació dels del Garraf es remunta a l’any 1988. Per últim destacar que l’última colla en pronunciar-se sobre si hi participarien o no van ser els Margeners de Guissona, que tot i guanyar el si en l’assemblea de dimecres per poca diferència seran presents a la sessió del dissabte.

Aquest dissabte, sorteig

Després de saber les colles que hi prendran part, aquest dissabte 08 de setembre, a partir de les 18.30h tindrà lloc a la sala d’actes de l’Antiga Audiència el sorteig d’ordre d’actuació i ubicació a plaça.

Per fer memòria l’ordre d’actuació al Concurs és un element important, perquè algunes colles el tenen en compte a l’hora de preparar les seves tàctiques i definir quins castells provaran en cada ronda.

L’acte, obert al públic, serà conduït per la periodista vallenca Raquel Sans, coordinadora de continguts i copresentadora del programa Quarts de Nou del Canal 33.

Entrades a la venda per Internet a partir del 13 de setembre

Les entrades per al XXIV Concurs es posaran al venda el dijous 13 de setembre a partir de les 12h i es podran adquirir exclusivament a través de la pàgina www.tarracoticket.cat

En total es posaran a la venda al públic 11.000 entrades (5.500 entrades per a la jornada de dissabte i 5.500 per a la jornada de diumenge). L’organització posarà a disposició de les colles participants un nombre limitat d’entrades per als seus compromisos. En concret, cadascuna de les 12 colles participants a la jornada de diumenge disposarà de 30 entrades, mentre que cadascuna de les 20 colles participants a la jornada de dissabte en disposarà de 20. Totes les entrades seran no numerades i costaran 12 euros. Finalment no s’oferirà un abonament pels dos dies a causa de problemes tècnics que hi ha hagut a darrera hora.

Cal recordar que l’aforament a les graderies de la Tarraco Arena Plaça durant el Concurs de Castells és de 6000 localitats, tenint en compte que l’organització habilita una graderia supletòria amb capacitat per a 1000 espectadors al segon pis de la plaça.

Tarragona, Capital de la Cultura Catalana

Aquest serà el primer Concurs que es realitza des de la declaració dels castells com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat per part de la UNESCO. I, a més, el Concurs és un dels quatre eixos principals de la Capital de la Cultura Catalana Tarragona 2012. En aquest nou context, en què els castells són més valorats i reconeguts que mai, la ciutat de Tarragona vol reivindicar el seu paper de capital castellera, apostant clarament per una de les mostres més representatives de la cultura popular catalana.








No hay comentarios:

Publicar un comentario