viernes, 28 de septiembre de 2012

22/09/2012 20è aniversari de la primera tripleta màgica de la Joves de Valls. Els diables vermells recorden la primera tripleta màgica descarregada


Prop de dues-centes persones van assistir dissabte passat a la commemoració de la primera tripleta màgica de la història, descarregada l’any 1992 per la Colla Joves Xiquets de Valls al Concurs de Castells de Tarragona. L’acte, es va iniciar amb el parlament de l’actual president de l’entitat vermella, Josep Fernàndez que va lloar tots els components de la colla d’aquella destacada temporada i va dir que aquella diada va donar el tret de sortida als grans castells i a moltes de les colles que actualment fan castells arreu dels Països Catalans. El president de la Colla Joves va voler dedicar aquella gran fita a tots els membres que van ser l’any 1992 a la plaça de Braus tarragonina, alguns que malauradament ja no es troben a dins de la colla.

L’emotiu acte va comptar amb la presència del president i cap de colla d’aquella època; en Josep Maria Estil·les i en Fede Gormaz. Abans de la presentació del vídeo commemoratiu va ser el torn de l’alcalde de Valls, Albert Batet, que va repassar la impressionant trajectòria de la Colla Joves Xiquets de Valls.

Seguidament, es va projectar un vídeo recull d’imatges  i de declaracions inèdites dels màxims responsables i castellers de la Joves d’aquell Concurs. El mateix vídeo va tenir un caràcter molt motivador pels vermells i s’hi van sentir veus d’alguns membres de la Joves, des dels més veterans fins als castellers més joves, que van ser definits com el futur de la colla. Un cop acabat l’acte, al mateix local social del carrer d’en Gassó es va dur a terme un assaig especial, pensant en el Concurs d’enguany, on es van fer proves molt satisfactòries de castells com el 5 de 9 amb folre o el 4 de 9 sense folre.

Recordem que la Joves no actuava des de el passat 16 de setembre on va completar a Collbató el 4 de 8 , 3 de 8 i 7 de 7 i per tant l’assaig era molt important per arribar el 07 d’octubre en plena forma. Això si, abans del Concurs, l’entitat vermella té aquest cap de setmana doble sortida. Dissabte a Sitges, els de Pere Rico plantegen una actuació de castells de vuit de la gamma alta i diumenge a Lleida tenen l’objectiu de portar-hi el 3 de 9 amb folre. 

Per complir tots aquests objectius la colla demana la màxima assistència als assajos previstos i màxima afluència de castellers a les sortides previstes. 

No hay comentarios:

Publicar un comentario