domingo, 3 de junio de 2012

03/06/2012 Diada a la Selva del Camp.Recital rosat sense la mirada dels verds


L’escala a la Selva del Camp s’havia convertit en els darrers anys en un domini salvatge de castells de nou dels Castellers de Vilafranca, mentre que la Colla Vella dels Xiquets de Valls no acabava d’estirar-se i es quedava molt enrere del que feien els seus rivals. Però, enguany la crisi econòmica ha castigat als verds (no sabem els motius exactes) i la Vella tenia dues opcions: atacar o esperar. I bé, ha estat la primera opció. Una opció encertada. Una bona tàctica que ha deixat un registre espectacular en aquesta població del Baix Camp.

Els de Manel Urbano han estat ambiciosos des del primer minut. El 3 de 9 amb folre ha estat el castell de sortida. Un tres que a l’assaig de divendres havien fet fins a dosos. Per tant era el dia de portar-lo a plaça i se’n han sortit de meravella. Una construcció clavada que semblava que no fos la primera i que el tronc rejovenit ha sabut controlar en tot moment. Amb la primera part dels deures fets, calia seguir amb força i ha arribat el 5 de 8. La segona catedral rosada de la temporada i que els components de terços i segons de la banda dels dos pilars han hagut de treballar de valent per no perdre la mida. Tres quarts dels deures fets, però això no s’acaba, ja que ha arribat el 2 de 8 amb folre. I també l’han descarregat, tot i patir durant la baixada de la canalla a nivell de quarts i quints. Tres castells, dues estrenes, tot descarregat. I el colofó final?

La cirereta rosada ha arribat amb el pilar de sis a la ronda de pilars. Un espadat de la casa i que tan sols ha hagut de treballar una mica el segon durant la descarregada. Objectius assolits i més que assolits. Ara toca diumenge a l’Arboç i després Sant Joan. Una diada vallenca que està cridada a ser la més interessant dels últims anys. Arribarà el gamma extra?

Els substituts dels verds, els Xiquets de Reus, han anat al màxim. Han repetit la mateixa actuació de la setmana anterior a casa amb el 2 de 7, el 3 de 8 i el 5 de 7. Els de la camisa avellana segueixen un rumb impecable de cara a Sant Pere, on podrien portar-hi la clàssica de vuit. S’han acomiadat amb un vano de cinc.

Una gran tarda de castells. La Selva del Camp, a diferència d’altres poblacions, no ha notat gens l’absència dels Castellers de Vilafranca. Veurem si la temporada vinent els penedesencs tornen a la cita.

No hay comentarios:

Publicar un comentario