martes, 26 de junio de 2012

24/06/2012 Diada de Sant Joan a Valls. Festa major de tripleta màgica


Després d’una profitosa nit de Completes, les dues colles castelleres vallenques es presentaven el dia de Sant Joan amb un gran estat de forma i amb uns objectius molt ambiciosos. A diferència de la festa major de l’any anterior ,que havia quedat descompassada, enguany la Joves i la Vella van donar el màxim nivell a la primera cita important de la temporada tradicional amb l’objectiu de demostrar que “Per Sant Joan, tot comença a Valls”.

Tal com havia determinat el sorteig del cap de setmana anterior, la Colla Joves Xiquets de Valls va ser l’encarregada d’obrir plaça. Una Joves que es presentava a la cita amb tres cincs de vuit descarregats i un 3 de 9 amb folre carregat. Va ser precisament el cinc de vuit el castell de sortida pels de Pere Rico. Una catedral, que per Completes els hi havia donat molts problemes, però que per Sant Joan va mostrar-se molt ben quadrat a nivell de mides i amb una baixada tranquil·la de la canalla que no va fer patir en cap moment els components del tronc. El quart de la temporada i sembla ser que els problemes de la temporada passada amb aquesta construcció queden solucionats, ja que només el van poder descarregar un sol cop. A la segona ronda, va arribar el principal objectiu per aquesta diada en format de 3 de 9 amb folre. Un tres, que feia dues setmanes havien carregat al Pati i per tant descarregar-lo era l’assignatura pendent per Sant Joan. El castell va pujar amb bones mides i només va patir un pèl durant la baixada a nivell de terços i quarts. Per tant la Joves va anotar-se el primer castell de nou descarregat de la temporada i ho va fer amb un castell que no aconseguien descarregar des de la Diada de Santa Úrsula del 2010. A més, la Joves va celebrar l’efemèride de 25 anys ininterromputs que porta descarregant construccions de nou pisos. Però, els vermells encara en volien més i després de completar el 3 de 9 van anar a la tercera ronda a pel quatre. Un 4 de 9 amb folre, l’únic castell de nou de la temporada passada descarregat, que només va poder-se coronar, a causa de que la quadratura del pis de quarts no quedés ben lligada, cosa que va provocar que el castell caigués poc després de la sortida dels dosos. Per tant una Joves, que tot i la caiguda del quatre, va aconseguir portar castells de nou per Sant Joan i va presentar la candidatura per ser a la Diada de Sant Fèlix de Vilafranca del Penedès. Van acomiadar-se d’un Sant Joan de notable amb dos pilars de cinc simultanis, un d’ells portat fins al balcó consistorial.

Pel que fa la Colla Vella dels Xiquets de Valls arribava encara més motivada a la cita i fins i tot sonava un possible intent de 5 de 9 amb folre, ja que fins a tres vegades havien col·locats sisens a l’assaig. Tot i això, els rosats van tenir una baixa d’última d’un dels membres del pis de quarts i pensant que la temporada es molt llarga van decidir descartar-lo. Però, encara que no hi hagués el gamma extra, la Vella va esprémer l’accelerador al màxim i va aconseguir descarregar la tripleta màgica. Van obrir plaça amb un 3 de 9 amb folre més tranquil que el de Completes i que va mostrar-se molt sòlid a nivell de tronc. El quart de la temporada, si comptem també el coronat al Camp Nou. A la segona ronda, va arribar l’estrena del dia en format de 4 de 9 amb folre. Un castell que ha costa més que el tres als components de la Colla Vella, fet que va provocar que es treballés un pèl al pis de terços i al folre. De totes maneres, el primer de l’any i la segona colla, després dels Castellers de Vilafranca que és capaç de descarregar junts en una mateixa actuació els dos castells bàsics de nou. Van acabar la ronda de castells renunciant al 5 de 9 amb folre i descarregant el 5 de 8, el quart de la temporada, que no va tenir gaires problemes per poder-se completar. A la ronda de pilars arribaria un nou pilar de 6, també el quart de la temporada i el número 99 de la història de la colla.

Per tant bona actuació, la del migdia de Sant Joan, que augura una gran temporada castellera per les dues formacions vallenques.

No hay comentarios:

Publicar un comentario