martes, 26 de junio de 2012

23/06/2012 Diada de Completes a Valls. Completes de luxe


La nit de la revetlla de Sant Joan té un dels actes més tradicionals a Valls: La Sortida de Completes. Un dels plats forts de la festa major vallenca que culmina amb una actuació castellera de les dues colles vallenques que serveix de preparació de cara la Diada de Sant Joan de l’endemà al migdia. Des de la passada temporada aquesta exhibició es fa a l’antiga, és a dir, sense respectar ni els torns ni les rondes i amb la possibilitat de poder veure les construccions de les dues agrupacions de manera simultània. 

Una diada, la de Completes, que per segon any consecutiu va tenir una construcció de nou pisos. Va ser de la Colla Vella dels Xiquets de Valls que a la segona ronda va descarregar el segon 3 de 9 amb folre de la temporada. Un tres, que a diferència del que tirarien l’endemà, es va mostrar nerviós i va haver-se de treballar a nivell de terços durant la descarregada. Abans del castell de nou, els rosats ja havien completat el 5 de 8, el tercer de la temporada que no va mostrar massa entrebancs. Van cloure la ronda de castells bastint un ferm 2 de 8 amb folre. A la ronda de pilars, la nit de Completes va culminar pels interessos de la Colla Vella amb el tercer pilar de 6 de la temporada. Per tant una gran jornada de vigília pels de Manel Urbano i que per segon any consecutiu portaven un castell de nou en aquesta última actuació abans del migdia de Sant Joan.

D’altra banda, la Colla Joves Xiquets de Valls també va una gran diada de Completes completant tres castells de vuit pisos. Els diables vermells van començar amb un 3 de 8 de bones mides i que va mostrar-se estable durant la descarregada. A la segona ronda, arribaria la construcció més important de la Joves en aquesta diada, el 5 de 8, que va haver-se treballar de valent, sobretot a la banda dels tres pilars en l’encaix de segons i terços. De totes maneres van poder-lo salvar amb valentia i van anotar-se el tercer de la temporada. Per acabar la ronda de castells de Completes, els de Pere Rico van bastir un lleuger 4 de 8 que també va mantenir molt bones mides. Van acomiadar-se amb dos pilars de cinc.

Una actuació de Completes vallenca, la segona millor de la història després de la de 1999 i que va enllestir-se en  aproximadament 40 minuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario