domingo, 17 de junio de 2012

17/06/2012 10è Aniversari dels Matossers de Molins de Rei. Molins de Rei s’estrena de nou per partida doble

Els Castellers de Vilafranca han signat la millor actuació del cap de setmana . A Molins de Rei, a la 10a diada de la colla local, els verds han fet la tripleta vilafranquina amb el 4 de 8 amb el pilar, el 4 de 9 amb folre, el primer de l’any i el 3 de 9 amb folre. S’han acomiadat amb dos pilars de cinc. Els de Pere Almirall, per segona temporada consecutiva són la primera agrupació que fa els dos castells bàsics de nou en una mateixa actuació. A més, aquesta la diada ha servit per donar a la població del Baix Llobregat, la categoria de plaça de de nou. La 50a localitat que veu construccions de nou pisos per part d’una colla castellera, des de que el 1981 la plaça del Blat de Valls obrís el teló a la segona època d’or dels castells, gràcies al 4 de 9 amb folre descarregat de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Cal remarcar, que el cap de setmana anterior els de la camisa verda també van donar la distinció de nou pisos a Olesa de Montserrat.
La de Molins de Rei ha estat l’última actuació dels Castellers de Vilafranca abans de marxar a Nova York. Un stage a terres nord-americanes amb una expedició de 150 castellers que es durà a terme entre el 19 i el 25 de juny i on la formació de l’Alt Penedès té previst fer-hi nou actuacions.
A la Plaça de l’Església de Molins de Rei, també hi ha pres part els Castellers de la Vila de Gràcia. Els de la camisa blau marí hi ha descarregat el 4 de 8, el primer 7 de 7 del seu historial i el 2 de 7. Han acabat la seva actuació alçant un pilar de 5
Els Sagals d’Osona han assolit el 5 de 7, el cinquè 4 de 8 de la temporada i el 3 de 7 aixecat per sota. Han tancat la jornada amb un pilar de 5.
D’altra banda, la colla local, els Matossers de Molins de Rei que celebraven el seu desè aniversari han executat una actuació amb castells de gamma alta de sis amb el 4 de 6 amb el pilar, 2 de 6 i 5 de 6. Uns Matossers que de cara aquesta temporada esperen poder sovintejar els castells bàsics de set.

No hay comentarios:

Publicar un comentario