sábado, 9 de junio de 2012

09/06/2012 Diada del Pati. El Pati torna a ser de nou onzè anys després

Cop de puny a la taula aquest dissabte de la Colla Joves Xiquets de Valls a la Diada del Pati. Els diables vermells han aconseguit portar abans de Sant Joan una construcció de nou pisos. Precisament, el 3 de 9 amb folre ha estat el castell de sortida. Un tres que d’entrada ha pujat bé de mides, tot i tenir un petit bellugueig a nivell de quarts. Tot i això, poc després de coronar-se, el tronc no ha sabut parar un baixada brusca de la canalla i el castell ha acabat trencar-se. Una llàstima ja que l’haurien pogut coronar, però de ben segur que d’aquí quinze dies a pròpia plaça en motiu de Sant Joan l’aniran a descarregar. Molt de mèrit ha tingut aquest castell, ja que els de la camisa vermella no feien en aquesta actuació des del 2001. Tot i la caiguda del castell de nou, els de Pere Rico no han volgut afluixar i han assolit a la segona ronda el 5 de 8. La segona catedral de la temporada, després de la descarregada al Vendrell el cap de setmana anterior i que s’ hagut de treballar durant la descarregada, sobretot al pis de terços de la banda dels tres pilars, ja que estava un pèl estirat. De totes maneres, l’han pogut descarregar i a poc a poc recuperant una construcció que la temporada passada només van poder descarregar en una ocasió. Per acabar una gran diada,  la Joves ha completat un 4 de 8 lleuger, que si res no es torça no tardaran massa en apujar-lo damunt d’un folre. S’han acomiadat amb un pilar de cinc i dos de quatre, un d’ells aixecats per sota.

Un bon inici de la temporada de la Colla Joves, que a quinze dies de Sant Joan, està en un gran moment de forma, ja que en totes les actuacions ha portat almenys un castell de vuit. A més, en aquestes altures ja comptabilitza dues catedrals de vuit i un 3 de 9 amb folre carregat.
Els Castellers de Lleida, curts d’efectius, s’han conformat amb una actuació de castells de set. Han obert plaça amb el 3 de 7, per seguir amb el 5 de 7, el seu millor castell de la tarda i acabar amb el 4 de 7.  Han finalitzat la diada bastint un vano de 5.
Per últim, els Minyons de l’Arboç, també amb poques camises a plaça, han completat la clàssica de set amb el 3 de 7, 4 de 7 i 2 de 6. Segurament, una diada que els ha servit per preparar la seva diada de l’endemà. A la ronda de pilars han bastit el pilar de 5.
En definitiva, una gran tarda de castells i molt bon encert de la Colla Joves Xiquets de Valls de traslladar la diada en horari de tarda, ja que el Pati ha registrat una bona entrada de públic.

No hay comentarios:

Publicar un comentario