domingo, 17 de junio de 2012

16/06/2012 Acte Ambaixador dels Xiquets de Valls. La Colla Joves obrirà plaça a la Diada de Sant Joan


La moneda innocent d’Enric Crous, ambaixador dels Xiquets de Valls 2012, va decidir que la Colla Joves Xiquets de Valls obri plaça a la diada castellera de Sant Joan de diumenge 24 de juny (13h) a la plaça del Blat. El director general del grup Damm va ser l’encarregat dissabte d’inaugurar a la temporada castellera vallenca.  L’acte es va portar terme a la plaça del Blat amb la presència dels presidents i caps de colla de la Vella, Josep Solé i Manel Urbano, i de la Colla Joves, Josep Fernàndez i Pere Rico, acompanyats per l’alcalde de Valls, Albert Batet, i pel regidor de Cultura, Jordi Garcia. Totes aquestes personalitats van voler posar de manifest que Valls és l’autèntic Km 0 del món casteller i que l’acte segueix per refermar aquesta distinció.

L’acte es va cloure amb un pilar de cinc de les dues colles vallenques i amb el lliurament per part de l’Ajuntament al nou ambaixador d’un mocador casteller amb l’escut de les dues agrupacions. Crous va rebre aquest obsequi per mans d’una enxaneta de cada colla.

Posteriorment a la sala d’alcaldia del consistori vallenc va tenir lloc la roda de premsa amb el padrí dels Xiquets de Valls i els màxims responsables de la tècnica de les dues colles. El nou ambaixador assegurava sentir-se molt honrat i, alhora tenir una gran responsabilitat, després d'haver rebut aquest títol.

Crous és el director general del grup Damm, que durant els últims anys ha col·laborat notablement, amb el seu patrocini, amb el fet casteller. L'empresa també va patrocinar la trobada castellera de les Festes Decennals de la Mare de Déu de la Candela a Valls, que va aplegar deu mil castellers a Valls. Després de la seva proclamació com a Ambaixador dels Xiquets de Valls, Crous serà l'encarregat de representar les colles vallenques arreu durant aquesta temporada que tot just comença.


D’altra banda, els caps de colla, a part d’elogiar la figura del padrí d’enguany, també van deixar alguna pista de com afronten les actuacions de festa major. Manel Urbano, cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, espera fer un dels millors de Sant Joan de la història. En cap moment va parlar de gamma extra, però  aspira a una gran resposta dels seus castellers a les dues diades amb l’objectiu final de fer la millor festa major de tots els temps. Per la seva part, Pere Rico, cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls, té com objectiu immediat descarregar el 3 de 9 amb folre, que fa una setmana només va quedar carregat al Pati. A més, el màxim responsable tècnic dels vermells aspira tenir a punt per Sant Joan  el 4 de 9 amb folre.

Per últim recordar, que el 23 a la nit, tindrà lloc l'actuació de Completes, que per segon any consecutiu es farà a l'antiga sense que les colles hagin de respectar els torns ni les rondes.





No hay comentarios:

Publicar un comentario