domingo, 10 de junio de 2012

10/06/2012 Diada IX Minyons de l'Arboç. La Vella s’agafa un respir a l’Arboç

Després de carregar el 3 de 9 amb folre al Camp Nou el passat dijous, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha encarat la IX Diada dels Minyons de l’Arboç de forma plàcida i sense forçar massa l’accelerador. Una actuació que ha servit a la formació rosada per rodar les estructures de vuit pisos i tenir a punt totes les peces de cara el Sant Joan vallenc.
Però, tot no ha estat senzill, ja que la matinal no ha començat gaire bé pels de Manel Urbano. Per tercer cop aquesta temporada han hagut de desmuntar el 4 de 8 per indecisió de  l’aixecadora. Un carro gros que sembla que no encaixin les peces, degut als nombrosos canvis que s’hi han fet. En torn de repetició, els rosats l’han sabut quadrar millor de mides i s’han anotat el sisè de l’any. A la segona ronda ha arribat el 3 de 8, un tres molt més estable que el quatre i que està donant molt bones sensacions a la formació del Portal Nou.  Seguidament per tancar les rondes de castells han bastit un 2 de 7 preciós i que ha evidenciat que es pot apujar un pis més damunt d’un folre quan s’ho proposin. La clàssica de vuit l’han acompanyat amb el segon pilar de 6 de la temporada. Un espadat rosat marca de la casa i que s’espera que de cara la festa major vallenca es pugui apujar damunt d’un folre.
Una Vella que a hores d’ara només pensa en arribar a St Joan el més preparada possible i en què tampoc descarta portar un castell superior al 3 de 9 amb folre si els seus components responen en els intensos assajos que hi ha previstos en el decurs d’aquestes dues setmanes.
Una altra colla que ha sortit amb la moral alta de l’Arboç ha estat la dels Bordegassos de Vilanova. Tot i no anar sobrats de gent han anat al màxim de les seves possibilitats. Els del Garraf han obert plaça amb el 2 de 7. Un dos que ha brandat,sobretot per terços, però que s’ha pogut salvar gràcies a un intens treball. A la segona ronda ha arribat la sorpresa dolça de la jornada en forma de 4 de 8. Un carro gros que feia molts anys que no feien en aquestes alçades de temporada. L’estructura ha patit sotragades a nivell de terços i tota l’estona estava tancant-se per la zona del pom de dalt. Tot i les dificultats, la canalla no s’ha posat nerviosa i el tronc atent ha sabut vèncer el tremolor. Espectacular inici de temporada dels vilanovins que han finalitzat l’actuació descarregant el seu setè 5 de 7. S’han acomiadat de l’Arboç amb un vano de cinc.
També han sortit satisfets, la colla local, els Minyons de l’Arboç que han signat el seu millor aniversari. De totes maneres, els arbocencs no han començat gaire bé, ja que han hagut de desmuntar el 5 de 7 per indecisió de la canalla. Per calmar els nervis dels més menuts en torn de repetició han tirat el 3 de 7 per després tornar-hi amb el cinc a segona ronda. Aquesta vegada la canalla ha respost i ha fet que el descarreguessin. Això si, amb un treball constant del tronc, sobretot a la banda del tres. Han tancat la ronda de castells completant el segon 4 de 7 amb el pilar de l’any. En ronda de pilars han bastit dos pilars de cinc simultanis.
Han completat el cartells els Nens del Vendrell que han realitzat la millor actuació del que portem de temporada. No van poder dur el 2 de 7 la setmana anterior al seu aniversari, però una setmana després l’han aconseguit estrenar a l’Arboç. Una estructura que ha estat a punt de saltar per quarts durant l’ascens, però que poc després de coronar-se s’ha pogut defensar, gràcies a un intens treball de tronc. Després d’aquesta estrena, a la segona ronda han bastit el quart 5 de 7 de la temporada i han acabat la ronda de castells amb el seu vuitè 4 de 7 amb el pilar. S’han acomiadat amb dos pilars de cinc.
Una actuació de l’Arboç de rodatge per la Colla Vella i d’estrenes per les altres tres agrupacions. Pel que fa l’ambient a plaça poc públic, ja que el sol picava de valent al carrer Major d’aquesta població del Baix Penedès.

No hay comentarios:

Publicar un comentario