domingo, 19 de agosto de 2012

18/08/2012 Diada a Vallmoll. La 52ª població de nou per Vallmoll gentilesa Colla Vella


La tradicional diada castellera de la Festa Major de Vallmoll ha tingut l’obsequi de castell de nou per part de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Bé, un apunt, aquesta població de l’Alt Camp ja havia vist algun castell de nou al segle XIX, però bé era el primer de l’època moderna iniciada al 1981. Així doncs, la Colla Vella dels Xiquets de Valls va obrir plaça amb el 3 de 9 amb folre. Un  tres que continua donant moltes bones sensacions i tot just el de dissabte es el vuitè descarregat de la temporada i el novè del compte particular. A la segona ronda, van atacar al 4 de 8 amb el pilar, que tot i pujar bé l’estructura del quatre, quan el pilar va quedar sol damunt la pinya, es va evocar cap endavant, especialment el terç, fet que va fer que el segon no pogués aguantar el fort tremolor i la quart, aixecadora i enxaneta acabessin saltant de l’espadat. Una caiguda que hauria de ser vista només com l’únic accident de la tarda. A la tercera ronda, van tirar un 4 de 8 lleuger, pensant en un possible 4 de 9 net de cara al Concurs, ja que els quints i quarts eren poc pesats. Van acomiadar-se amb dos pilars de cinc i dos de quatre. A l’acabar, també van fer un pilar de 4 amb l’alcalde de Vallmoll de segon.

A la Plaça Major de Vallmoll, també hi van ser els Xicots de Vilafranca, que no van sortir-se’n amb el 4 de 8, que van haver de desmuntar a la primera ronda per estar molt ample de mides i que va provocar que la canalla es fes enrere. En torn de repetició van bastir un 5 de 7 força solvent. A la segona ronda van descarregar el quart de 2 de 7 de l’any, que no va patir cap sotragada important i van acabar les tres rondes de castells amb el 3 de 7 amb el pilar. Es van acomiadar amb un pilar de 5.

Per tant, Vallmoll es converteix amb la 52a població de castells de nou. Abans d’aquesta, la temporada 2012 ha donat la distinció de nou pisos a Olesa de Montserrat, Molins de Rei i La Pobla de Segur. També si es compta a partir de places es la 77a plaça de castells de nou i que l’última a incorporar-se  en aquest rànquing després d'aquesta, va ser el Camp Nou, gràcies al 3 de 9 amb folre carregat a principis del mes de juny de la mateixa Colla Vella.

No hay comentarios:

Publicar un comentario