lunes, 27 de agosto de 2012

26/08/2012 Diada de l’Arboç. Els verds meravellen l’Arboç amb el 3 de 9 amb folre i pilar


L’actuació castellera de la Festa Major de l’Arboç repetia el mateix cartell del dia anterior al Catllar amb la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i Colla Jove Xiquets de Tarragona. Tres agrupacions que seran a Sant Fèlix dijous vinent i que, també al costat dels locals, els Minyons de l’Arboç, es prenien la cita com a últim banc de proves per preparar les seves millors construccions. Però, colles com els Castellers de Vilafranca han avançat molta feina de cara el 30 d’agost, ja que han completat  el 3 de 9 amb folre i pilar. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha tornat a completar la tripleta màgica i el pilar de sis per segon dia consecutiu i la Colla Jove Xiquets de Tarragona a tornat a fallar amb el 4 de 9 amb folre, que a l’igual com al Catllar n’han tornat a fer dos intents desmuntats. Per últim, els Minyons de l’Arboç han assolit amb èxit tres construccions de la gamma alta de set.

La diada a l’Arboç la van obrir els Castellers de Vilafranca amb un 4 de 9 amb folre de mida oberta, pensat per encabir-hi el pilar al mig el proper dijous. A la segona ronda, va arribar la sorpresa de la jornada en format de 3 de 9 amb folre i pilar. Aquest castell que només els de la camisa verda han estat capaços de descarregar tres vegades arribava en aquesta població del Baix Penedès. Una construcció sòlida a nivell del tres i amb un pilar ben defensat al terç i al quart durant la baixada dels més menuts. Per tant, els de Pere Almirall oferien aquest regal a la plaça arbocenca, ja que era un castell que només s’havia vist a Vilafranca i Barcelona. Després d’aquesta eufòria, els verds encara van descarregar el 3 de 9 amb folre, el catorzè de la temporada. Una versió lleugera pensat en un possible 3 de 10 amb folre i manilles en un futur no gaire llunyà.  A la ronda de pilars, la tècnica va optar per donar descans als pilaners, fet que va provocar que acabessin una gran jornada amb un pilar de 5 i vuit pilars de 4.

La colla local, els Minyons de l’Arboç, es plantaven a la cita amb l’objectiu de repetir l’actuació de tres castells de set i mig realitzada a principis de juliol a Banyeres del Penedès. Els vermells, castigats per falta de canalla, van haver d’aparcar per més endavant reptes superiors. Van començar l’actuació amb un 5 de 7 fàcil que van saber controlar en tota l’execució. A la segona ronda arribaria el castell més important de la jornada en format de 7 de 7. Una construcció que ja havien completat per primer cop a principis de juliol a Banyeres del Penedès i tot que potser la pujada va ser un pèl lenta, van saber-lo aguantar, malgrat que també va estirar-se una mica a nivell terços de la banda del quatre. Van cloure una molt bona diada amb el 4 de 7 amb el pilar nerviós, ja que els segons i els terços van haver-lo de treballar perquè estaven una mica torçats. De totes maneres, regust dolç pels arbocencs, que de ben segur de cara el Concurs de Castells de Tarragona de dissabte intentaran portar-hi construccions superiors com ara el 2 de 7 o el 4 de 8.

Pel que fa la Colla Vella dels Xiquets de Valls arribava a l’Arboç amb la moral pels núvols després de descarregar el dia anterior al Catllar la tripleta màgica i el pilar de 6. I la cita de diumenge també els va sortir rodona i sense estirar més el braç que la màniga van plantejar la mateixa actuació. Van començar amb el 3 de 9 amb folre, castell insígnia dels rosats aquesta temporada. Un castell ben defensat, tot i que una mica tancat a nivell de sisens i amb algun problema en l’encaix del folre i terços. De totes maneres, el tres va assentar-se en tot moment i els del Portal Nou s’anotaven el desè descarregat aquesta temporada. Uns números mai vistos dels de la camisa rosada i que arribaran a Sant Fèlix amb un gran moment de forma. A la segona ronda, van tirar el 4 de  9 amb folre. També força ben controlat, tot i que un dels terços estava una mica incòmode durant la baixada de la canalla i va provocar que el folre treballés una mica més del compte. Van completar una altra gran actuació descarregant  un magnífic 5 de 8, estructura que de cara a dijous podria pujar un pis més damunt d’un folre. Es van acomiadar de l’afició de l’Arboç fent a la ronda de pilars amb un pilar de 6 força ben parat.

Per tant, la Vella que surt molt satisfeta del registre d’aquest cap de setmana i el seu cap de colla, Manel Urbano, anuncia que a Vilafranca si res no és torça hi portaran el 5 de 9 amb folre i possiblement el 9 de 8, sense oblidar tampoc el 3 i el 4 de 9 amb folre. D’altra banda, el pilar de 8 amb folre i manilles, hi veu poques opcions i per tant en el cas d’un pilar gran, optarien pel de 7, que enguany ja han aconseguit en dues ocasions, un dels quals només en carregat.

Qui no va sortir massa satisfeta de plaça va ser la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els liles van tornar a fallar amb el 4 de 9 amb folre, que  com va passar el dia anterior al Catllar, van haver-lo de desmuntar dues vegades. Tot i així, la Jove va començar força bé la diada amb el 5 de 8, una estructura que els hi dóna molta confiança, ja que el de l’Arboç ja es l’onzè que descarreguen aquesta temporada. A la segona ronda, arribaria el moment del 4 de 9 amb folre. Un quatre que va tornar a ser negre pels liles, ja que la canalla va arriar avall en les dues temptatives. Van acabar una altra jornada a mitges completant un 2 de 8 amb folre molt defensat a terços, ja que va patir un parell de rebrincades durant la descarregada.

Després d’aquesta decepció, la Jove de Tarragona es presentarà a Sant Fèlix sense els dos castells bàsics de nou descarregats i el seu cap de colla, Jordi Sentís, veu molt complicat que a Vilafranca hi puguin portar el castell de gamma extra, ja que el seu objectiu era que abans de fer aquest pas es tinguessin consolidats el 3 i el 4 de 9 amb folre, cosa que no ha succeït.

A grans trets, un Arboç molt propici pels Castellers de Vilafranca, ja que van regalar a la seva afició el 3 de 9 amb folre i pilar. També molt positiu per la Colla Vella, que descarregava per cinquè cop enguany la tripleta màgica sencera. I un pèl endarrerit per la Colla Jove Xiquets de Tarragona que arribarà a Sant Fèlix amb molts deures per fer. Per tant, tres de les colles que seran a Vilafranca dijous, apuren els últims dies d’assajos per acabar de preparar els seus màxims castells per la cita de la capital de l’Alt Penedès.

No hay comentarios:

Publicar un comentario