lunes, 13 de agosto de 2012

12/08/2012 Diada de la Festa Major de Llorenç del Penedès. La Joves de Valls a Llorenç


L’actuació castellera de la Festa Major de Llorenç del Penedès d’aquesta temporada es presentava molt interessant, ja que hi acudia la convidada i la descartada de la Diada de Sant Fèlix del proper 30 d’agost a Vilafranca del Penedès.  I és que no ser a la cita més important de l’agost casteller d’enguany no està sent un impediment per la Colla Joves Xiquets de Valls de poder tirar els seus màxims castells allà on s’ho proposin. I així va ser, ja que van aconseguir descarregar el 3 de 9 amb folre. Pel que fa la Colla Jove Xiquets de Tarragona, tot i no poder tirar un castell de nou, continua el seu bon camí amb els castells de la gamma alta de vuit amb la vista posada al primer tourmalet exigent que hauran d’afrontar des de Sant Magí fins a Sant Fèlix. Per últim els Nens del Vendrell, que d’entrada havien descartat portar el 4 de 8 per baixes, van sortir de plaça amb tres castells de set i mig.

No ser a Sant Fèlix per la Joves de Valls no està sent un problema greu a dia d’avui. El tema ha quedat enterrat aquest cap de setmana. Els vermells van plantejar una cita de màxims a Llorenç i han repetit la mateixa actuació de fa una setmana a la Firagost. Van obrir plaça  amb el 5 de 8, el vuitè de l’any que només va tenir un petit tremolor als poms de dalt durant la retirada dels més menuts. Seguidament arribaria el plat fort de la diada amb el 3 de 9 amb folre, que van poder descarregar de manera força solvent, ja que la canalla va sortir més tranquil·la durant la descarregada, a diferència del també completat per Firagost. Un èxit important pels de Pere Rico que no descarregaven aquest castell fora de Valls des de l’octubre del 2010 i que servia per tornar a aquesta població del Baix Penedès la condició de plaça de nou que no ostentava des del 2005. Van tancar les rondes de castells amb el 7 de 8, el tercer de la temporada i que mostra que de cara el concurs no seria descabellat plantejar-se un inèdit 7 de 9 amb folre. Per tant, bona dinàmica dels del carrer d’en Gassó i que afronten dimecres la visita a la Bisbal del Penedès, on segons la tècnica s’hi vol fer el tres i el quatre de nou folrat i com a tercer castell no es descarta alguna estrena sonada.

D’altra banda, la convidada a Sant Fèlix, la Colla Jove Xiquets de Tarragona segueix amb molt bona dinàmica i amb la intenció de tornar a activar la màquina dels castells de nou per Sant Magí. Els liles van assolir diumenge dos 5 de 8 (un a la tarda a la Canonja). Dues catedrals molt sòlides i que els fa seguir treballant amb molta confiança amb aquesta estructura per dur-la apujada un pis més damunt d’un folre de cara al 30 d’agost. Seguidament a Llorenç van anotar-se el sisè 2 de 8 amb folre d’enguany i van culminar una bona actuació amb el 4 de 8. A la tarda, a la Canonja, els liles a més de fer el 5 de 8, també van fer el 3 de 8 i el primer 9 de 7 de l’any, un castell que també se’l podrien plantejar ben aviat de vuit pisos. Per tant excel·lent feina de la Jove en aquesta doble sortida i que fa pensar en un Sant Magí gloriós per la formació tarragonina.

Van completar el cartell de Llorenç, els Nens del Vendrell, que van tenir amb el 2 de 7 el seu millor castell. També van assolir sense massa contratemps el 5 de 7 i el 4 de 7 amb el pilar.

No hay comentarios:

Publicar un comentario