domingo, 6 de mayo de 2012

06/05/2012 Diada a Perafort. Mig Sant Fèlix a Perafort

La localitat de Perafort (Tarragonès), ha tancat aquest diumenge els actes de la seva 6a Setmana Cultural amb una actuació castellera. Tot i formar part de la zona tradicional castellera, la població tarragonina tenia fins al moment un registre de construccions més aviat pobre amb el 2 de 7 com a castell sostre de la Colla Jove Xiquets de Tarragona de l’any 2003. A part dels liles, que també van actuar-hi les temporades 2000, 2001 i 2010, els habitants de Perafort també han pogut veure bastir construccions de dues colles més, com els Torraires de Montblanc (1999) i els Nens del Vendrell (2010). Però, el 2012 ha estat diferent i la Plaça de l’Església ha comptat amb dues agrupacions de primer nivell, com són la Colla Joves Xiquets de Valls i els Minyons de Terrassa. Dues colles habituals al cartell de Sant Fèlix. Encara que ens trobem en període de pretemporada, les dues colles presents ho han donat tot i han aconseguit fins a quatre castells de vuit que han donat a Perafort la condició de plaça de vuit pisos.
La Colla Joves Xiquets de Valls ha estat l’encarregada d’obrir plaça. Els de la camisa vermella segueixen el bon camí de preparació i sumen ja sis castells de vuit en tres setmanes. I el més important, sense llenyes i amb un ambient de piles carregades. Els de Pere Rico han obert ronda amb el 4 de 8, el tercer de la temporada. Un carro gros que segueix un pèl rebregat com els dos anteriors aconseguits aquesta temporada. El de Perafort ha estat lent i ha patit alguna dificultat de la canalla durant l’ascens. En el moment de la baixada hi hagut algun trontoll per la zona de quarts i quints, que ha provocat que aquests l’haguessin de treballar, a la fi de poder-lo descarregar, com ha estat finalment, sense patir gaires ensurts. Un quatre on és nota un rebaixament de pes, amb l’objectiu de rodar nous castellers. A la segona ronda ha estat el torn del 3 de 8. A diferència del quatre, el tres ha estat tranquil sense que els membres que configuren l’estructura haguessin de treballar de valent per poder-lo descarregar. S’ha de dir que bona part del tronc és part de l’alineació titular d’un possible 3 de 9 amb folre que podria arribar abans de Sant Joan. Primerament, n’han desmuntat un peu per problemes a l’hora de lligar-lo. A la segona ha pujat amb mides excel•lents, tot i estar tancat per la zona del pom dalt. Sembla ser que el d’aquesta temporada podran fer-lo sense massa complicacions a totes les actuacions que s’ho proposin. Per acabar la ronda de castells, els del carrer d’en Gassó han bastit el 7 de 7. Un castell nou, però amb futur, ja que la Joves ja l’havia fet sencer un parell de cops a assaig. L’estructura ha pujat ben quadrada de mides i els components del quatre han estat més ràpids que els de la banda del tres. El primer de la història de la colla i que la tècnica no descarta apujar-lo un pis més de cara el futur.
L’altra colla convidada, els Minyons de Terrassa, arribaven a Perafort després d’aconseguir a casa per Sant Jordi el seu primer 2 de 8 amb folre de la temporada. Una visita a terres tarragonines que els ha servit per seguir el procés de preparació dels castells de nou que podrien arribar a principis de juny. Han començat la diada amb el 4 de 8, el cinquè de la temporada, que tot i els canvis soferts, no ha patit cap tipus de problema durant la descarregada. A la segona ronda ha arribat el 3 de 8, el quart de l’any. De bones mides, potser un pèl tancat per dalt, però que no ha perillat en cap moment. Bones sensacions per uns Minyons que aprofiten aquests primers mesos per rejovenir tant el tres i el quatre per poder assaltar als castells amb les millors condicions. Han acabat la diada i així completant la clàssica de vuit amb el 2 de 7, que no els ha portat cap maldecap.
A la ronda de pilars, les dues colles s’han acomiadat respectivament amb un vano de 5. Una actuació ràpida, en un espai agradable, però amb poc públic local present a plaça. Veurem si amb el resultat d’avui, Perafort es fa un racó en el calendari de cites castelleres que no ens podem perdre.

1 comentario: