domingo, 29 de abril de 2012

29/04/2012 Diada del Local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. La Vella de Valls i la Jove de Tarragona signen un empat tècnic

Bon ambient a la Plaça del Rei de Tarragona. Un migdia on ha lluït el sol i ha ajudat amb el resultat final d’una àgil actuació que amb poc més d’una hora s’ha enllestit. Enguany la Diada del Local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona arribava més aviat del que havia sigut habitual, a l’abril, a diferència d’altres temporades que sempre s’acostumava a celebrar cap a finals de maig. A més presentava novetats en el cartell de colles convidades. Si bé els Nens del Vendrell repetien, la Colla Vella dels Xiquets de Valls ha substituït aquest any la Colla Joves Xiquets de Valls que fins la temporada passada era una agrupació fixa en aquesta cita. Una diada que ha servit per veure els primers castells de vuit de la Jove de Tarragona i de la Vella de Valls, ja que ambdues han signat una idèntica actuació amb la clàssica de vuit com a sostre.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha volgut aprofitar la seva diada d’inici de temporada per esprémer l’accelerador i apuntar-se a les colles que ja han fet el tres i el quatre de vuit aquesta temporada. Després d’un Sant Jordi de rodatge amb els castells de set i mig, una Jove amb moltes camises ha volgut anar a per la clàssica de vuit. Han sortit de 4 de 8, construcció que han hagut de treballar sobretot per dalt, però que tot i els canvis, no ha patit en excés durant la baixada. A diferència del treball amb el quatre, el 3 de 8 de la segona ronda ha anat millor i s’ha demostrat, tot i la lleugeresa, que és una construcció que els liles no haurien de tenir problemes per assolir-lo en aquest primer tram de temporada. Han acabat completant una gran actuació amb el 2 de 7, estructura que enguany esperen poder bastir més a plaça i poder-la posar damunt d’un folre el més aviat possible, a diferència dels problemes de la passada temporada, on només van aconseguir fer l’aleta en una ocasió.

Qui també ha anat per feina a Tarragona ha estat la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els del Portal Nou després d’uns intensos assajos des de principis de març i de rodar els castells de set a la Festa Major d’Hivern de Picamoixons del passat 18 de març, han complert amb els objectius previstos per aquesta cita i han signat la mateixa actuació que la colla local. Han obert plaça amb un 4 de 8, un pèl rebregat, però que han sabut defensar sense patir massa complicacions. A la segona ronda, ha arribat un 3 de 8 lleuger i que ha mantingut les mides en tot moment. Han finalitzat l’actuació amb un 2 de 7 un pèl nerviós, ja que els terços i quarts l’han hagut de treballar sobretot durant la baixada de la canalla.

D’altra banda, els Nens del Vendrell, tot i no anar sobrats d’efectius, han signat la millor actuació del que portem d’any amb el 4 de 7 amb el pilar, 5 de 7 i 4 de 7. Aquest últim amb un fet anecdòtic, ja que un dels terços no ha pogut evitar que se li abaixessin els pantalons durant la sortida de la canalla.

A la ronda de pilars no hi hagut sorpreses. La Colla Vella dels Xiquets de Valls ha descartat el pilar de sis i s’ha acomiadat de la diada amb dos pilars de cinc i dos de quatre. La Colla Jove Xiquets de Tarragona ha fet un vano de cinc i els Nens del Vendrell un pilar de cinc.

No hay comentarios:

Publicar un comentario