sábado, 26 de mayo de 2012

26/05/2012 Diada del Pallol a Reus. La Vella accelera fort i assoleix el primer 5 de 8 de la temporada


La cursa dels rosats per un gran Sant Joan, si pot ser amb un gamma extra, ha començat. Reus n’ha estat el primer testimoni. A la III Diada del Pallol, l’agrupació de Manel Urbano ha fet els deures i s’ha anotat el primer 5 de 8 de la temporada. L’actuació l’han organitzat els Xiquets de Reus, que han assolit el primer 3 de 8 més matiner de la seva història i també ha comptat amb la presència d’una conservadora Jove de Tarragona i d’uns llançats Castellers de Sant Cugat. Sens dubte, una gran tarda de castells sense llenyes i amb un total de vuit construccions de vuit.

Han obert plaça els Xiquets de Reus. La colla de la capital del Baix Camp sempre acostuma a encarar amb moltes ganes els exàmens a casa. I el d’avui, no ha estat una excepció. En primer lloc, han completat un 2 de 7 d’execució perfecta i que no els ha presentat massa entrebancs per poder-lo descarregar. A la segona ronda ha arribat l’estrena de la jornada en forma de 3 de 8. Era el primer que provaven enguany i  per tant hi havia nervis entre els seus components. Han hagut de desmuntar la primera temptativa per indecisió de la canalla, però a la repetició, els de Roger Ciurana, han sabut  quadrar-lo millor de mides i amb els més menuts més decidits han pogut solventar amb nota l’objectiu. Els de la camisa avellana que s’anotaven el tres més matiner del seu historial. Després de l’eufòria que ha suposat la celebració del primer castell de vuit descarregat, els de la camisa avellana han completat el 5 de 7 com a tercer castell. S’han acomiadat amb un vano de cinc.

La Colla Jove Xiquets de Tarragona es presentava a Reus amb algunes baixes al pom de dalt, cosa que els ha obligat a rebaixar pretensions. D’entrada, a l’assaig  ja havien descartat el 2 de 8 amb folre que havien aconseguit la setmana anterior a Gràcia i plantejaven aquesta actuació del Pallol amb l’objectiu de consolidar els castells bàsics de vuit. Els liles han plantat a les dues primeres rondes el 3 i el 4 de 8. Dos castells que han demostrat de tenir-los força consolidats. I és que si comptem el registre, enguany els han completat ja quatre vegades conjuntament. A la tercera ronda, amb l’objectiu de provar nous castellers, han descarregat un segur 4 de 7 amb el pilar que ha servit perquè els debutés canalla nova. Han tancat la diada amb dos pilars de cinc.

Qui ha fet meravellar la plaça han estat els Castellers de Sant Cugat. Els gausacs, amb un nombre considerable de camises, caminen fort per fer una sonada festa major el primer diumenge de juliol. Tot i actuar molt lluny de casa, els de Toni Serra, han començat descarregant el 2 de 7. Un dos que enguany si els assajos funcionen esperen pujar damunt d’un folre en un futur no gaire llunyà. A la segona ronda, ha arribat el 4 de 8, tot just el segon de l’any i que no ha mostrat gaires problemes per poder-se descarregar. A la tercera ronda ha arribat el 3 de 7 aixecat per sota. El primer de l’any, tot i ser una construcció que estava prevista estrenar en el viatge a Noruega que els del Vallés van fer la passada setmana, però que la pluja els hi ho va impedir. Enmig d’una gran festa i pensant en propers reptes els de Sant Cugat han fet dos pilars de cinc a la ronda de pilars.


També ha jugat fort la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Els rosats han deixat entreveure que volen alguna cosa més que la tripleta màgica per Sant Joan. Arribarà el 5 de 9 amb folre?. Una qüestió encoberta, que potser ara mateix no ho és tant,després de descarregar un ferm 5 de 8 a la primera ronda.  Tot i un cert trontoll, la primera catedral rosada no ha patit massa entrebancs per poder-se completar. L’agrupació del Portal Nou s’anotava la tercera catedral més matinera de la història, després dels aconseguits el 02/02/2001 (Decennals) i el 13/05/2001 (Festes de Maig de Badalona).
A la segona ronda, ha arribat el 4 de 8. Per segon cop aquesta temporada la construcció s’ha hagut de desmuntar en el primer intent per certs nervis d’un tronc rejovenit  i que ha fet la canalla no ho veiés clar. A la segona temptativa, el carro gros s’ha lligat millor i l’han pogut assolir, tot i el treball constant de segons i terços. Han tancat la ronda de castells descarregant el quart 3 de 8 de l’any. A la ronda de pilars, una setmana més no hem vist pilar superior de la Vella. De cara la Selva del Camp,la setmana vinent pugui arribar.

En definitiva, bona jornada castellera de dissabte tarda amb quatre colles que estan protagonitzant un magnífic inici de temporada.



No hay comentarios:

Publicar un comentario