domingo, 20 de mayo de 2012

20/05/2012 Diada de Primavera a Tarragona. Primavera de dues clàssiques


La plaça del Rei de Tarragona ha viscut aquest migdia la Diada de Primavera. Una actuació organitzada pels Xiquets de Tarragona i que ha comptat amb la participació, a més de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Una jornada de sol i de cel mig enteranyinat que feia pensar amb alguna possible gotellada cap al final de la diada. Al final, però una altra vegada més l’agilitat de les agrupacions de muntar els seus castells ha fet d’aquesta  una altra jornada ràpida i sense llenyes.

Els Xiquets de Tarragona necessitaven actuar. Després de dos caps de setmana sense fer-ho, però amb intenses proves al pati d’assaig, volien mostrar la feina executada davant del públic tarragoní. Han obert la matinal descarregant el primer 3 de 8 de la temporada. Un tres de tronc pesat, habitual dels matalassers, però que els hi segueix donant fruits de cara a pensar en objectius més ambiciosos. A la segona ronda ha arribat el 2 de 7. També el primer de l’any i que pràcticament no ha tingut cap tipus de complicació a l’hora de descarregar-se. Esperem que enguany aquest dos sigui més habitual per part dels de Roger Peiró i el puguin pujar més aviat damunt d’un folre, a diferència dels problemes que van tenir l’any passat amb aquesta construcció. Han finalitzat la ronda de castells completant el tercer 4 de 8 de l’any. Un carro gros, que a diferència dels dos que ja han completat enguany s’ha hagut de treballar amb més intensitat, sobretot als pisos de terços i quarts. Tot i els problemes l’han sabut agafar i se n’han pogut anotar un altre. S’han acomiadat de la jornada amb un vano de cinc.

Una primera clàssica de vuit dels matalassers que arriba a un mes de Sant Joan, la primera gran cita de les colles tarragonines. Habitualment una cita del 24 de juny a la plaça de la Font que servia perquè els Xiquets estrenessin les primeres construccions de vuit pisos, però enguany van més avançats del que es habitual i probablement treballaran per superar-se.

A plaça hi havia també la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Una Vella que segueix amb la bona línia d’assaig, sense preses i sense estar pendents del que facin les seves rivals.  De l’actuació tarragonina poca novetat dels rosats, ja que de les tres actuacions que han fet les tres han estat idèntiques en forma de clàssica de vuit. Han obert la jornada amb un lleuger 4 de 8. Ben agafat, de bones mides i que han completat sense cap mena de dificultat. A la segona ha estat el torn d’un 3 de 8 d’execució perfecta que tampoc ha patit gaires ensurts. Dues construccions rejovenides i que la tècnica ja treballa amb vista Sant Joan de cara a apujar-les damunt d’un folre. Han finalitzat la matinal amb un ferm 2 de 7. S’han acomiadat de la segona visita a la plaça del Rei de Tarragona aquesta temporada (la primera va ser el 29 d’abril a la Diada del Local de la Colla Jove Xiquets de Tarragona) amb dos pilars de cinc.

Els del Portal Nou comencen a partir de la setmana que ve tres caps de setmana molt importants de preparació de Sant Joan. Les escales a Reus, La Selva del Camp i l’Arboç seran jornades clau per veure com arriben els de Manel Urbano a la Festa Major de Sant Joan. Tres diades, algunes al costat de colles de nivell, on haurien d’arribar almenys, el 2 de 8 amb folre i el pilar de 6.

No hay comentarios:

Publicar un comentario