domingo, 13 de mayo de 2012

13/05/2012 Diada XIX Aniversari dels Castellers de Sants: Comença l’hora de la veritat


La Plaça Bonet i Muixí, al barri de Sants de Barcelona, ha acollit una de les actuacions més interessants d’aquest cap de setmana.  La celebració del 19è aniversari dels Castellers de Sants, ha comptat amb la presència per tercer any consecutiu dels Castellers de Vilafranca i els Capgrossos de Mataró. Els locals i les dues colles convidades han anat al màxim i deixen clar que tenen l’objectiu de superar el registre de la passada temporada.

Comencem amb els amfitrions, els Castellers de Sants, que en la seva actuació d’aniversari, des de fa uns anys, ja no hi ha de portar els primers castells de vuit , ja que els han assolit abans. Concretament, enguany els borinots hi arribaven amb dos 4 de 8 i dos 3 de 8, que havien completat a Sitges per Sant Jordi i fa quinze dies a la Festa Major de la Sagrada Família. Per tant els de Marc Febrer portaven avantatge i esperen dominar aquestes construccions  en aquest tram de temporada, on segurament se’ls exigirà alguna cosa més. Han obert plaça amb el 3 de 8. Un tres rejovenit, que potser brandava una mica per la rengla de la dreta, entre terços i quarts, però que en el moment de ser coronat han sabut mantenir-ne les mides fent que la descarregada fos tranqui-la, tot i aquest constant treball. El tercer de la temporada. I bé intuïm que és un tres amb la vista posada al de nou pisos. A la segona ronda han atacat el 4 de 8. Després de desmuntar-ne un peu, al veure que els segons no s’assentaven prou bé damunt la pinya. Amb els problemes solventats, a la segona temptativa, hem vist un quatre una mica més remenat que el tres, però que tampoc ha mostrat massa complicacions per no descarregar-se. També s’anotaven el tercer de la temporada i veurem si de cara a final de temporada poden assolir el 4 de 9 amb folre, que l’any passat els hi va quedar només en carregat. Han tancat la ronda de castells amb el 2 de 7. Una estructura que ha pujat prou bé fins l’entrada de dosos. A partir d’aquí constant bellugueig entre aquesta posició i els quarts. En el moment de ser carregat, el castell ha semblava que trencaria durant la baixada de la canalla, però gràcies a un dur treball del pis de quarts i la baixada fina dels més menuts ha fet que l’aguantessin i s’anotessin el segon d’enguany, ja que dissabte a la vigília també el van descarregar. Primera clàssica de vuit de la temporada dels borinots i que tenen fins la primera setmana de juliol (data que s’acaba el primer tram de temporada) per consolidar els castells de vuit i possiblement atacar construccions com el 5 de 8 o el 2 de 8 amb folre, estructura que al 2011 no van poder descarregar.

Els Castellers de Vilafranca han deixat entreveure a Sants que no hi ha ningú que els freni. Continuen com al 2011 amb ganes de menjar-se el món i amb la intenció de superar el llistó de la temporada passada.  Una actuació pletòrica dels verds, on hem vist que la feina desenvolupada a l’assaig del Pere Almirall i el seu equip tècnic és de caràcter continuista o encara més potent. Han obert plaça amb el 2 de 8 amb folre, el segon de l’any. Molt bé de mides, rapidesa de la canalla amb una baixada molt neta i un folre reduït. Un dos clavat i segur que portarà moltes alegries als penedesencs aquesta temporada. Seguidament, ha arribar l’estrena de la matinal en format de 4 de 8 amb el pilar. Un quatre de força garanties i que només s’ha hagut de treballar durant el pilar. Tot i això, el segon l’ha sabut mantenir ferm i s’han anotat per primer cop a la temporada aquesta estructura. Han tancat les tres rondes de castells amb el 3 de 8, que segurament podrien pujar un pis més damunt d’un folre la setmana que ve, coincidint amb les Fires i Festes de Maig de Vilafranca.

La tercera colla, els Capgrossos de Mataró, arribaven a la Plaça Bonet i Muixí amb l’objectiu d’assolir la primera clàssica de vuit de l’any. Els del Maresme volen fer-se sentir aquesta temporada amb la intenció de recuperar l’esperit guanyador del 2010, que els va fer convertir en colla de gamma extra. A Sants, els de Mia Castellví, han obert la diada amb el 2 de 7, que tot i haver-lo de treballar una mica per terços i quarts, han sabut controlar amb tranquil·litat. Seguidament ha arribat el 4 de 8, amb nombrosos canvis i que expliquen que la colla està en una fase renovació. Un aspecte que s’ha demostrat en el 3 de 8 de la tercera ronda, l’estrena de la matinal pels del Maresme, construcció que esperen poden portar ben aviat de nou. Una temporada, on els de la camisa blau marí, haurien de consolidar els castells bàsics de nou i recuperar el 5 de 8, que no van poder fer l’any passat. El mínim exigible per no perdre el tren del gamma extra.

A la ronda de pilars els Castellers de Vilafranca han completat una bona actuació amb el pilar de sis, que no portaven a plaça des del 2006. D’altra banda, els Castellers de Sants i els Capgrossos de Mataró s’han acomiadat amb dos pilars de cinc respectivament.

Una diada amb molt d’ambient i sobretot molt ràpida, ja que amb qüestió d’una hora i mitja s’ha donat per acabada.

No hay comentarios:

Publicar un comentario