domingo, 20 de mayo de 2012

20/05/2012 Fires de Maig i Gràcia. Cop d’autoritat de verds i liles


La resta de la jornada castellera d’aquest 20 de maig ens deixa dues grans gestes. La primera arriba des de Vilafranca. A les Fires de Maig,  a l’actuació a l’antiga de castells simultanis i que ha agafat la idea de Tarragona (Sant Jordi) i Valls (Completes), els Castellers de Vilafranca s’han anotat el primer 3 de 9 amb folre de la temporada. Això fa que els de Pere Almirall per tercera temporada consecutiva siguin la primera agrupació en assolir una construcció de nou pisos. Una diada on els verds també han assolit amb facilitat el 4 de 8 amb el pilar i el 7 de 8 . A més, a la ronda de pilars també han estrenat el pilar de 7 amb folre. Una actuació de campionat i que els col·loca més líders que mai.

Els Xicots de Vilafranca segueixen amb la bona línia de rodatge amb els castells de set de gamma alta i han completat el 7 de 7, 5 de 7 i el 4 de 7 amb el pilar. La Colla Jove Xiquets de Vilafranca  ha fet el 4 de 7, 3 de 7 i 7 de 6, a la segona, després d’un intent desmuntat. D’altra banda, els Marrecs de Salt,  que exercien de colla convidada,  han assolit el 5 de 7, 4 de 7 amb el pilar i 4 de 7.

Un sistema de rondes que ha resultat àgil i en menys d’una hora s’ha donat per finalitzada l’actuació.

A Gràcia, sorpresa majúscula de la Colla Jove Xiquets de Tarragona. Els liles s’han anotat el 2 de 8 amb folre més matiner de la seva història i es converteixen en la tercera agrupació que el fa enguany aquesta temporada, després de que també els Castellers de Vilafranca i els Minyons de Terrassa el descarreguessin. Els liles han assolit a més una altra vegada  el 3 i el 4 de 8. A la diada de la plaça de la Vila de Gràcia també hi han  pres part els Capgrossos de Mataró i els Castellers de Vila de Gràcia que han assolit respectivament la clàssica de castells de vuit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario