domingo, 28 de octubre de 2012

27/10/2012 Diada de la Jove de Sitges. Els verds preparen els fonaments de Tots Sants a Sitges


Tots Sants es a la vora. Els Castellers de Vilafranca volen presentar-s’hi amb la millor estat possible i fer encara més gran els èxits aconseguits en la passada edició del Concurs de Castells de Tarragona. Com va sent habitual en les darreres temporades, Sitges, en el marc de la celebració de l’actuació de final de temporada de la colla local, els verds, aprofiten per treballar les estructures previstes per l’01 de novembre. Tres autèntiques bèsties que només tenen a l’abast els de Pere Almirall en aquests moments i que molt probablement veiem aquest proper dijous.

A Sitges, els vilafranquins, van sortir de 7 de 8, un castell que volen alçar a Tots Sants damunt d’un folre en format de 7 de 9. No és cap broma ni cap bogeria. Si dimarts a l’assaig aconsegueixen lligar un folre que ultrapassa les vuitanta persones i el veuen viable, els verds l’intentaran a la Plaça de la Vila. Cal destacar que el 7 de 8, molt obert de mides, és el tercer de la temporada dels penedesencs i el primer que porten lluny de la seva població. Seguidament, van apostar pel 4 de 9 amb folre, que van completar amb les mides de l’alineació del 4 de 9 sense folre que també tenen en cartera per dijous. Un quatre espectacular i que enguany han descarregat en quinze ocasions. Una gran dada, si sumem que és el trentè consecutiu que descarreguen, ja que des de Sant Ramon del 2010 que no els queda en intent desmuntat. Per acabar-ho d’adobar, van tancar les tres rondes de castells amb un 2 de 8 amb folre sense els sisens del 2 de 9 amb folre que també tenen intenció de portar a Tots Sants. Un dos, però treballat a la baixada, ja que els quarts es van girar un pèl durant el descens de la canalla. Això si, el tronc vilafranquí va mostrar-se calmat durant tota l’execució. Van cloure un bon assaig de cara a l’01 de novembre amb un vano de 5, descartant tirar un pilar gran, degut als problemes amb els espadats soferts al Concurs.

Els dos darrers assajos decidiran, però els verds ho tenen tot de cara per tornar a demostrar per poder arribar allà on es proposin. És que anunciar una actuació de 7 de 9 amb folre, 4 de 9 sense folre, 2 de 9 amb folre i pilar de 8 amb folre i manilles sona ara mateix impossible de poder-ho descarregat tot. Però, de la colla de Vilafranca, amb la seva desesperació d’anar més enllà, competitivitat i bon treball a l’assaig  t’ho pots esperar tot.

Però, de la colla de Vilafranca, amb la seva desesperació d’anar més enllà, competitivitat i bon treball a l’assaig  t’ho pots esperar tot.

Al Cap de la Vila de Sitges també hi van participar els Castellers de Sants que van assolir el 2 de 8 amb folre i el 5 de 8, aquest últim després de desmuntar-ne un intent i després de calmar els ànims amb un 3 de 8. Els borinots, que també seran dijous a Vilafranca, plantegen dur-hi la tripleta màgica, que no han pogut descarregar mai sencera en la seva història.

Pel que fa la colla local, la Jove de Sitges, va aconseguir carregar el 4 de 8, cosa que  provoca que els del Garraf es mantinguin  al grup de colles de vuit aquesta temporada. També van descarregar el 4 de 7 amb el pilar a la segona ronda. Per acabar, no van sortir-se’n amb el 3 de 7 amb el pilar, que els va quedar en intent desmuntar i van optar pel 3 de 7 com a tercer castell que van assolir sense aparents dificultats.

No hay comentarios:

Publicar un comentario