domingo, 21 de octubre de 2012

20/10/2012 10a Diada de l'Esperidió a Tarragona. La Jove de Tarragona abaixa el teló al Camp de Mart carregant el 5 de 8 amb el pilar


La tècnica de la Colla Jove Xiquets de Tarragona va decidir que plogués o no plogués la 10a Diada de l’Esperidió se celebrava. Això si, en cas de pluja, l’actuació s’hauria de fer al teatre auditori del Camp de Mart. I així va ser, pels volts de les sis, una impressionant marea lila, com ens tenen acostumats aquesta temporada els integrants de la Jove, arribava en disposició d’oferir un gran recital en l’última cita d’una exigent temporada plena d’èxits. Sonava amb molta força el pilar de 8 amb folre i manilles, fins ara inèdit per la formació del Cós del Bou, però finalment va ser un altre castell inèdit per ells: el 5 de 8 amb el pilar, el castell que van triar com màxim d’aquesta última actuació de l’any.

 Fins ara, el 5 de 8 amb el pilar, el tenien a l’abast els Castellers de Vilafranca, gràcies als descarregats al 2009 i 2010. Però, des del 20 d’octubre una colla del Camp de Tarragona, com és la Colla Jove Xiquets de Tarragona el té a l’abast. A la primera temptativa han pogut fer l’aleta i l’han pogut carregar. Potser no hi ha dedicat tantes hores com voldrien, però l’han carregat i es converteixen en la colla que ha obert més gamma aquesta temporada. Moltes felicitats Colla Jove, moltes gràcies pels èxits que ens heu donat als afeccionats i periodistes, gràcies per fer-nos emocionar i també la força que heu tingut per aixecar-vos en els moments delicats d’una exigent, però al final excel·lent temporada. Seguidament després d’aquesta estrena, els liles van tirar el 3 de 8, el 4 de 8 i el pilar de 6 a la ronda de pilars.

Ara toca a pensar amb la temporada vinent. Segur que la tècnica haurà de tornar a començar de zero. Al 2013, segur que la colla demanarà ja el gamma extra a Sant Magí, per fer un Sant Fèlix o una Santa Tecla encara més espectacular que el d’enguany. No fem especulacions, això ja vindrà i ara és moment de descansar perquè no ens enganyem, la Jove porta actuant diumenge rere diumenge sense cap pausa des del dia de Sant Joan. Per tant, es mereixen un bon descans després de tanta feina a assaig i a plaça.

El cartell de l’Esperidió 2012 van completar-lo els Castellers de Sant Cugat que van bastir el 2 de 7, 5 de 7 i 4 de 7 amb el pilar i els Castellers de la Vila de Gràcia que van descarregar el 3 de 8, 2 de 7, 5 de 7, a banda d’un intent desmuntat de 4 de 8.







No hay comentarios:

Publicar un comentario