domingo, 18 de noviembre de 2012

18/11/2012 Resum de l'última jornada. Gràcia, Sant Cugat i Badalona són els altres punts de mira del darrer cap de setmana


El cap de setmana del 17 i 18 de novembre ha estat el darrer de la temporada castellera 2012. A més de la Diada dels Minyons viscuda aquest diumenge a Terrassa hi ha hagut d’altres cites interessants en què alguna agrupació ha deixat construccions importants. Abans, però no ens movem de Terrassa perquè dissabte a la Plaça Vella de la capital del Vallès Occidental els Minyons de Terrassa van celebrar la prèvia de la seva diada amb el 2 de 8 amb folre, 3 de 9 amb folre i el 4 de 8. Van acompanyar els de la camisa malva, els Tirallongues de Manresa que en la seva darrera cita del curs van tenir en el 3 de 7 amb el pilar el seu castell més destacat. També dissabte a la tarda, a la mateixa  hora, els Castellers de Sant Cugat  completaven a plaça pròpia el 2 de 7, 5 de 7 i 4 de 7, mentre que els Castellers de Rubí feien castells de sis. Per últim a Lleida, a la diada del Local, els Castellers de Lleida van assolir el 2 de 7 com a màxima construcció.

D’altra banda diumenge, a Barcelona, els Castellers de la Vila de Gràcia van gaudir de la seva diada de final de temporada al a Plaça Rius i Taulet. Els graciencs van estar d’enhorabona, ja que tot i no assolir el 5 de 8, van poder anotar-se el primer 7 de 8 de la història. Van acompanyar la diada amb el 3 de 8 i el 4 de 8. Al mateix indret, els Castellers d’Esplugues van tenir amb el 7 de 7 la seva millor construcció, mentre  que els Bordegassos de Vilanova, més conservadors del que han fet aquesta temporada, van conformar-se amb el 5 de 7 com a castell límit.

A Sant Cugat del Vallès a la diada de la colla local, els Castellers de Sant Cugat van tornar a descarregar el 2 de 8 amb folre. En canvi, el 3 de 8 els va quedar en intent desmuntat. A la plaça d’Octavià també hi van ser els Sagals d’Osona que van completar el 3 i el 4 de 8 i la Colla Jove Xiquets de Vilafranca que va tenir amb el 3 de 7 el seu màxim castell.

Per acabar, a Badalona, la colla dels Castellers de Badalona va gaudir de la seva actuació de final de temporada amb el 4 de 7 amb el pilar com a millor castell de la matinal. La novetat del dia, però, la van donar els Castellers del Poble-Sec que van aconseguir descarregar el seu primer 2 de 7, després d’haver-lo carregat en tres ocasions a la seva història. Els Castellers de Caldes de Montbui van tornar a plantar el 3 de 7 i el 4 de 7, mentre que els Castellers de Santa Coloma van assolir castells de sis.

No hay comentarios:

Publicar un comentario