domingo, 11 de noviembre de 2012

11/11/2012 Resum de la penúltima jornada. Barcelona, també de nou, Gràcia catedral i els Minyons volen atacar el castell de deu la setmana vinent


Ha estat un cap de setmana que moltes agrupacions han abaixat la paradeta. Bé, totes no, perquè algunes preparen assalts importants per la setmana vinent coincidint amb les seves diades de final de temporada.

A Granollers, els Minyons de Terrassa han descarregat de manera solvent la tripleta màgica amb el 3 de 9 amb folre, 4 de 9 amb folre i 5 de 8. Els malves, a una setmana de la seva cita de final de temporada a casa, tenen la intenció de treballar intensament a l’assaig el 3 de 10 amb folre i manilles. Pel que fa l’opció que tenia més força en els darrers dies,  el 5 de 9 amb folre, sembla que tingui menys números de portar-se a plaça. També han destacat a la plaça Porxada de Granollers, els Castellers de la Vila de Gràcia, que han aconseguit carregar el seu primer 5 de 8 del seu historial. D’altra banda, la colla local, els Xics de Granollers, han tornat a descarregar el 4 de 8.

Bones notícies al barri del Clot de Barcelona perquè la plaça Valentí Almirall s’ha convertit en la desena plaça de castells de nou de la ciutat. La colla que ha fet possible aquesta distinció és la dels Castellers de Barcelona que han carregat el 3 de 9 amb folre que no aconseguien des de fa set anys. Els barcelonins també han assolit en aquesta mateixa actuació el 5 de 8 i el 7 de 8. A la mateixa diada, també hi han pres part els Castellers de Lleida que s’han anotat la clàssica de vuit i els Castellers de Cornellà que han tingut amb el 3 de 7 el seu castell més destacat.

On no hi hagut gaires bones notícies ha estat al Poble-Sec. Els Castellers de Sants han hagut de desmuntar el 5 de 8 i han saldat una irregular diada amb el 2 de 8 amb folre, 3 de 8 i 4 de 8. Tot i els problemes, el cap de colla dels borinots, Marc Febrer, espera arribar a la Diada de Minyons amb almenys el 3 de 9 amb folre. Els amfitrions, els Castellers del Poble-Sec, han descartat el 2 de 7 i el 4 de 8 i s’han conformat amb el 5 de 7, 7 de 7 i 3 de 7 aixecat per sota com a millors construccions. Han completat el cartell de la Diada de Tardor al carrer de Blai, els Castellers de la Sagrada Família que han signat la mateixa actuació que els del Poble-Sec.

A Centelles, els Sagals d’Osona han celebrat la seva diada assolint la clàssica de vuit. Les dues colles convidades, els Castellers de Sabadell i la Colla Castellera de Figueres, han assolit el pilar de 6 carregat i el 3 de 7 com a castells sostre.

Per últim, els Xiquets de Tarragona s’han acomiadat d’una excel·lent temporada a la plaça de les Cols de Tarragona amb el 4 de 8, 2 de 7 i 7 de 7 i els Xiquets d’Alcover han assolit una altra vegada el 4 de 6 amb el pilar a Caldes de Montbui.

Una penúltima jornada amb molts castells i amb algunes colles guardant la camisa a l’armari fins la temporada vinent. Però, segurament el cap de setmana vinent les diades de Terrassa, Gràcia, Sant Cugat i Badalona donaran molt a comentar perquè s'auguren castells límit per part de les agrupacions implicades.



No hay comentarios:

Publicar un comentario