viernes, 2 de noviembre de 2012

01/11/2012 Diada de Tots Sants. Els verds tornen a posar els pèls de punta al món casteller


 Tots coneixeu perfectament la filosofia dels verds? Castell de nou a tot arreu, assaig al Figarot fins ben entrada la matinada, passeig triomfal a la TAP i molt més. Tot el que es proposen ho acaben fent. Els Castellers de Vilafranca han tornat a escriure una altra pàgina d’or al llibre del món casteller. Si Tots Sants 2011 ja va ser espectacular, enguany no ha estat menys. Quatre construccions de gamma extra, quatre monstres i quatre autèntiques obres mestra que han carregat i descarregat de manera brillant.

Els vilafranquins han obert la seva diada amb el 2 de 9 amb folre. Un dos, que tenien l’objectiu de descarregar-lo, després dels carregats al 2005 i el 2011. L’estructura ha pujat moguda, però sense patir en excés. Això si, en el moment de fet l’aleta ha patit una forta rebrincada que ha provocat que acabés caient per la part de dalt. Una llàstima, perquè les proves a l’assaig havien estat satisfactòries. Però, que ningú tregui el mèrit que es un castell d’extrema dificultat i que si el volen descarregar algun dia l’hauran de treballar encara amb més intensitat. Tot i la caiguda, no s’han rendit i a la segona ronda han tirat el 4 de 9 sense folre. Un castell total, que tot just feia unes setmanes que havien aconseguit descarregar per primer cop al Concurs de Tarragona. I bé, els de Pere Almirall l’han resolt molt de manera senzilla, demostrant les hores i  hores d’assaig que hi han dedicat. Després d’aconseguir aquests dos monstres, ha arribat el postre. Un postre d’aquells d’una altra galàxia en format de 7 de 9 amb folre. Una estructura inèdita i que els Castellers de Vilafranca eren la primera agrupació del panorama casteller que es disposa a intentar-la. Les gralles han sonat i la nova construcció ha pujat molt ben quadrada i sintonitzada sense danyar cap element. També l’han descarregat brillantment i feien embogir el públic de la Plaça de la Vila. No sabem si veurem més aquest castell i si alguna colla més farà el pas d’intentar-lo també. El temps dirà.

Però, després del primer plat, segon plat i postre, ha arribat el cafè amb gotes a la ronda de pilars. Els de l’Alt Penedès no volien marxar sense el pilar de 8 amb folre i manilles i aconseguir la seva millor actuació de la seva història. I com no també l’han descarregat, tot i el patiment del quart. Però, s’ha completat amb concentració, valentia i rapidesa. Un factor essencial per afrontar aquesta i les tres obres mestres que ens ha ofert Vilafranca.

A les quatre de la tarda, els Castellers de Vilafranca, realitzaven catorze pilars de quatre com a premi a la canalla. Ara, després d’un tràmit a Vilanova el proper 11 de novembre, els verds ja tenen en ment el 2013. Els objectius segur que seran encara més grans, ja que la tècnica vol treballar els castells de deu al màxim com ara el 3 de 10 amb folre i manilles i el 4 de 10 amb folre. No el quatre de deu amb folre i manilles sinó sense manilles. Mare de déu senyor, que grans que són aquesta gent!!!

Els Xiquets de Tarragona fan una senyora prova de supercatedral

Els Xiquets de Tarragona arribaven a Tots Sants amb molta il·lusió i ganes d’afrontar un repte majúscul: 5 de 9 amb folre. Però, abans d’això s’havia de descarregar el 3 de 9 amb folre, que al passat concurs havia fet llenya. El tres s’ha descarregat prou bé. Potser, una mica regirat entre l’encaix de terços i quarts, però en cap moment ha presentat moviments clars que el fessin perillar. Un cop han descarregat el tres, han anat per un objecte que fa uns anys fóra impensable haver-se plantejat. Si, els Xiquets, la colla del carrer de Santa Anna ha fet una prova molt seriosa de 5 de 9 amb folre, un castell de gamma extra i que tenen a l’abast molt poques coses. No ha estat una prova verda, més aviat al contrari, ja que s’ha demostrat un excel·lent treball al pati d’assaig. L’han desmuntat amb dosos a punt d’entrar. La rengla del mig patia, però a nivell de tronc s’estava controlant prou bé. Llàstima perquè si els dosos s’haguessin col·locat potser l’haguessin carregat i qui sap si alguna cosa més. En aquests casos, millor no parlar a toro passat i pensar que hi haurà més opcions perquè els Xiquets de Tarragona es plantegin una altra vegada aquesta supercatedral. No sabem si serà al 2013, 2014 o al 2016, però segur que un dia la colla degana de la ciutat de Tarragona es convertirà en agrupació de gamma extra. D’això no en tinc cap dubte, perquè treballen molt i s’ho mereixen. Tot i no poder ni tan sols carregar la seva primera temptativa amb el 5 de 9 amb folre, els de Roger Peiró no han afluixat. A la tercera ronda han plantat un magnífic 4 de 9 amb folre, que només ha bellugat una mica a terços a la baixada. Han acabat amb un 5 de 8, signant així la seva quarta tripleta màgica de la seva història. En definitiva, moltes felicitats Xiquets de Tarragona i moltes gràcies per les emocions que ens heu regalat als periodistes, a l’igual que la Jove, aquesta temporada. L’any vinent segur que arriben més alegries.

Mataró i Sants es queden a mitges
Les altres dues colles convidades, Capgrossos de Mataró i Castellers de Sants, s’han quedat a mitges amb el programa previst. Els Castellers de Sants no han pogut amb el 3 de 9 amb folre, que els ha quedat carregat com els va passar al Concurs de Tarragona. Abans, havien completat un magnífic 5 de 8 i han acabat amb descarregant el segon 7 de 8 del seu historial. De totes maneres, tenen dues diades, com són el Poble-Sec i Terrassa per intentar assolir aquest 3 de 9 amb folre aquesta temporada i qui sap si també atacar el 4 de 9 amb folre, que també portaven en cartera per aquesta cita vilafranquina.
D’altra banda, els Capgrossos de Mataró, acabaran la temporada sense poder descarregar un castell de gamma extra, ja que el 2 de 9 amb folre i manilles els ha quedat només en carregat. Això si, els del Maresme han sortit de plaça força satisfet, tot i només carregar aquest dos, ja que han completat per quarta vegada aquesta temporada el 3 i el 4 de 9 amb folre en una mateixa actuació. Els mataronins, encara tenen diumenge la seva diada, on en principi  tenen la intenció de fer-hi la tripleta màgica i el pilar de 7 amb folre que ja han aconseguit aquest any.



No hay comentarios:

Publicar un comentario