sábado, 3 de noviembre de 2012

03/11/2012 30a Diada dels Xiquets de Reus. Els Xiquets de Reus tanquen el cercle amb el 5 de 8 setze anys després


El 2012 ha estat un any de tancar cercles per un parell de colles del camp de Tarragona. A Tarragona hem vist com els Castellers de Sant Pere i Sant Pau es treien l’espina del 2 de 7 per Santa Tecla i com la Colla Jove dels Xiquets de Tarragona aconseguia descarregar el 5 de 9 amb folre després de divuit anys de perseguir-lo. I a Reus, els Xiquets de Reus també han buscat al 2012 la fórmula del renaixement de colla gran i ho han aconseguit. Els reusencs buscaven aquest dissabte a la seva actuació de final de temporada a la Plaça del Mercadal repetir el 2 de 8 amb folre ,que van tornar descarregar després de quinze anys al Concurs, i tornar a atacar al 5 de 8, després de l’únic carregat la temporada 1996. En resum, objectius assolits i brillant ascens.

Els de Roger Ciurana han obert plaça amb el 2 de 8 amb folre. L’estructura ha pujat una mica remenat, però el tronc ha pogut parar amb èxit un parell de sotragades evitant que perillés el castell. El segon descarregat de la temporada i  a partir d’aquí somiaven en tornar a plantejar-se el 5 de 8. Una catedral que els de la camisa avellana, curiosament, van aconseguir coronar en un dia com el de dissabte (03/11/1996) i per tant tenien ganes de tancar la història. De totes maneres, el capítol de la catedral no ha començat bé perquè a la primera temptativa amb els quints a punt de col·locar-se, la tècnica ha decidit tirar-lo avall al veure’l massa obert de mides. Seguidament, a la segona, l’han pogut tancar una mica i han sonat gralles. Ha pujat força ben assentat, però la baixada ha estat d’aquelles èpiques, ja que l’encaix entre terços i quarts ha hagut de treballar al límit. Tot i així, quan els dosos sortien, el Mercadal ha començat a esclatar i el rotllo avellana ha començat a celebrar la gesta. Primera catedral descarregada de la història dels Xiquets de Reus, un fet espectacular i que els fa tornar a créixer com a colla. Recordem que els del Baix Camp van esdevindré colla de nou l’any 1996, gràcies a carregar i descarregar posteriorment el 3 de 9 amb folre. Han volgut acomiadar una diada històrica, la tercera millor de la seva trajectòria, amb un bonic 3 de 8. Ara, caldrà esperar quin es el futur dels del Baix Camp. Al 2013, serà l’any de tornar a  tirar el 3 de 9?

A la festa de final de temporada dels Xiquets de Reus també hi han pres part els Bordegassos de Vilanova. Els del Garraf, a una setmana de la seva diada, han descartat els castells de vuit per falta d’efectius i han assolit el 5 de 7, 2 de 7 i un 4 de 7 net.

No hay comentarios:

Publicar un comentario