sábado, 10 de noviembre de 2012

10/11/2012 Actuació a Manresa. La Colla Vella assoleix la clàssica de vuit i el pilar de sis a Manresa


La temporada de les colles vallenques va abaixant el teló. El passat cap de setmana ja vam viure l’últim duel casteller de l’any a Vila-Rodona entre les dues agrupacions vallenques i vam acomiadar de les places a la Colla Joves Xiquets de Valls fins la temporada vinent. Però, els seus rivals de població, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, encara fan feina a les places, en el que és el seu últim cap de setmana en actiu d’aquesta temporada.

Els de Manel Urbano han participat aquest dissabte a la tarda i per segon any consecutiu a l’actuació castellera de la Fira Mediterrània de Manresa. Els rosats, després d’esforçar-se a Vila-Rodona amb el 4 de 9 sense folre, que no van poder assolir, han aprofitat la sortida a la capital del Bages per rodar els castells de vuit i solidificar alguna posició de cara al futur. Han obert la jornada vespertina amb un 4 de 8 força lleuger i que durant l’execució s’ha mostrat una mica desquadrat en l’encaix de quarts i quints. De totes maneres, una estructura que en cap moment ha tingut problemes excessius. A la segona ronda, han optat pel 3 de 8. Una construcció, que han hagut de desmuntar quan els quints ja s’havien col·locat perquè l’enxaneta relliscava quan es trobava a nivell de terços. Per evitar, qualsevol ensurt els de la camisa rosada han desmuntat el castell. En torn de repetició, tothom ha pujat amb una bona sincronia i sense patir, cosa que ha permès que el  poguessin completar amb seguretat. Han tancat les tres rondes de castells amb un 2 de 7 de llarg ascens. Cal remarcar, que l’aixecadora d’aquesta última estructura ha tingut molts problemes per pujar, fent que els terços s’estiressin durant l’execució. Tot i això, la baixada ha estat controlada i ha fet que també se’l poguessin anotar. Han rubricat una bona actuació amb un pilar de 6. Però, no ha estat un espadat com qualsevol altra, sinó s’ha pogut veure que la Vella té recanvis en el segon d’aquesta estructura, ja que a Manresa n’ha debutat un de nou. Una nova alineació que no ha fet el pilar amb nervis i l’ha sabut parar a la perfecció. Per tant, penúltima actuació de la temporada de rodatge per la Colla Vella, que tancarà diumenge el 2012 a Vilanova, a la diada de final de temporada dels Bordegassos, on a més dels rosats i els locals, també hi prendran part els Minyons de l’Arboç, els Nens del Vendrell i els Castellers de Vilafranca.

A la Plana de l’Om de Manresa, també hi ha actuat la colla dels Minyons de Terrassa que  han assolit el 3 de 8,  el setzè 2 de 8 amb folre de l’any i el 4 de 8. El d’Albert Pérez, tenen també aquest diumenge actuació a Granollers, a la diada dels Xics, la darrera sortida abans d’afrontar el proper cap de setmana la seva diada, on si tot va bé podrien atacar al 3 de 10 amb folre i manilles.`

D’altra banda, els Tirallongues de Manresa, han aparcat el 2 de 7, possiblement el provin per demà a la seva diada i han assolit sense excessives dificultats una actuació de castells gamma alta de set amb el 5 de 7, el 4 de 7 amb el pilar i el 3 de 7 amb el pilar.

D’aquesta cita manresana, cal apuntar dues deficiències. La primera és que la poca il·luminació que tenia la plaça dificultava bé els castells i fer-ne fotografies. La segona és que la figura de l’speaker que anunciava els castells de les colles, feia més nosa que servei a l’hora d’informar de com havien anat els castells. En definitiva, aquest darrer apunt que critico, pot ser normal, al  no trobar-nos a la zona tradicional.

No hay comentarios:

Publicar un comentario