domingo, 18 de noviembre de 2012

18/11/2012 Diada dels Minyons de Terrassa. Els Minyons de Terrassa deixen en intent el 3 de 10


La temporada castellera 2012 ha acabat. Ens faltava Terrassa per veure els últims castells importants del curs. La diada dels Minyons de Terrassa com sempre sol ser agosarada, amb intents límits i enguany no ha estat una excepció. Els Minyons, que havien posat sisens a l’assaig del 3 de 10 amb folre i manilles volien tornar-lo a intentar en aquesta cita. L’han triat com a construcció de sortida després de desmuntar-ne dos peus. A la tercera temptativa, l’han considerat intent vàlid com marquen les normes no escrites dels castells. El colossal 3 de 10 ha pujat amb bones mides i semblava que es podia carregar. Però, l’aixecador i l’enxaneta han pujat més tard del que és habitual i ha provocat que un dels quarts tingués una batzegada forta quan els dosos s’havien col·locat. Aquesta acció ha provocat que la gran aposta dels Minyons s’ensorrés pels pisos alts. Una llàstima perquè hi havia posat esforç i ganes durant les darreres setmanes. En torn de repetició han descartat tornar-lo a provar i s’han decantat per un 4 de 9 amb folre, que no els ha suposat massa problemes per assolir-lo. Després d’assegurar un castell bàsic de nou, els d’Albert Pérez han tornat a atacar el gamma extra en format de 2 de 9 amb folre i manilles. Un cop més, però, els Minyons han tornat a fallar. Un dos que ha patit una sotragada molt important durant l’ascens de l’aixecadora, tot i que els quarts l’han parat de manera brillant.  Això si, la lentitud de l’enxaneta ha fet que carreguessin el castell in extremis, ja que durant el descens de la canalla, aquests s’han emportat els dosos provocant que l’estructura s’ensorrés. Abatuts per la caiguda i amb poques ganes de fer res més han acabat  un 3 de 8 lleuger per maquillar una actuació agredolça. Ara, els Minyons enceten les vacances, com la resta de colles del panorama casteller, però el futur de la tècnica és incert. El seu cap de colla, Albert Pérez, ha assegurat que molt possiblement no seguirà en el càrrec l’any vinent. També el màxim responsable tècnic dels Minyons no ha volgut entrar en el joc si ells han de participar a Sant Fèlix 2013, però ha deixat anar la frase “Més igual. Si algú  pensa que el 9 de 8 és a l’alçada del 2 de 9 amb folre i manilles, és el seu problema”. Amb aquesta declaració de Pérez, s’ha tornat a encendre el debat Sant Fèlix i sembla ser que els propers administradors de la Festa Major de Vilafranca tornaran a ser notícia la propera temporada. Per cert, hem pogut saber que els administradors seran nomenats a principis de l’any vinent.

En segon lloc, han actuat els Castellers de Sants. Els borinots arribaven amb l’objectiu de descarregar el 3 de 9 amb folre. Precisament, el tres ha estat el castell de sortida pels de Marc Febrer. Una estructura que s’ha descarregat de manera èpica. Des del principi ha patit molt, ja que terços no estaven gens còmodes i els quints s’han estirat en excés. De totes maneres, el tronc ha pogut aguantar la baixada i ha fet que es poguessin anotar el primer castell de nou descarregat de la temporada. Després complir amb l’objectiu del dia, han anat pel 5 de 8 que la setmana passada al Poble-Sec els hi havia quedat en intent desmuntat. La catedral s’ha descarregat amb seguretat, potser amb els terços de la part del dos una mica obert, però que en cap moment ha perillat. Finalment, per rematar una gran actuació han alçat un 7 de 8 amb poques correccions. Millor diada de l’any pels borinots i gran treball efectuat per la tècnica liderada pel Marc Febrer que a Terrassa s’ha acomiadat com a cap de colla.

Han completat de la Diada dels Minyons, els Castellers de Barcelona que arribaven després d’haver carregat el passat cap de setmana el 3 de 9 amb folre al Clot. El castell de nou no era una prioritat per aquesta sortida pels vermells sinó que es volia primer de tot tornar a descarregar un 5 de 8 amb garanties. Aquest ha estat el primer pas dels de Ramon Morentín que a la primera ronda han executat un 5 de 8 a la perfecció. El desè de la temporada i deu de consecutius. Una construcció que els barcelonins han dominat de cap a peus aquest 2012. Completada la catedral, a la segona ronda, ha arribat el 3 de 9 amb folre amb algun canvi al tronc. Un tres, d’entrada tremolós a terços i quarts, però amb unes mides acceptables que feien pensar que es pogués descarregar. A la carregada, però, aquests pisos han hagut de treballar de valent i ha fet que castell es trenqués per sisens quan sortia l’aixecador. De totes maneres, bona temporada pels barcelonins que han tornat a la categoria de castells de nou que no ocupaven des de la temporada 2005. Per tant, cal felicitar i molt el gran treball que ha fet la colla de la capital catalana.
La Diada dels Minyons de Terrassa, ha marcat el punt i final de la temporada 2012. Ara, toca fer balanços del que ha una memorable temporada.


No hay comentarios:

Publicar un comentario