domingo, 11 de marzo de 2012

La taula del Concurs 2012 a la Bisbal

Aquest passat dissabte hem estat a la Bisbal del Penedès. I és que a la històrica SCRB (Societat Cultural Recreativa Bisbalenca) en el marc de les tradicionals conferències tradicionals de temàtica castellera que es duen a terme durant l’hivern va celebrar-se la també tradicional taula rodona del Concurs de Castells de Tarragona. Sota la batuta del periodista de Ràdio i Televisió Vilafranca Pep Ribes, que exercia de moderador, el debat va iniciar-se pocs minuts després de les 7 de la tarda. Els contertulians aquest cop eren Jordi Crespo, 2n cap de colla de la Colla Jove Xiquets de Tarragona, Pere Rico, cap de colla de la Colla Joves Xiquets de Valls, Manel Huguet “Gatsby”, cap de colla dels Castellers de Vilafranca i Manel Urbano, cap de colla de la Colla Vella dels Xiquets de Valls. Tots quatre van parlar, rebatre i opinar sobre el nou format de Biennal de la competició, els criteris de punts, si es deficitari per les colles, els castells tradicionals...

Vull destacar i que em perdonin, com va dir en el seu dia Mourinho “Vilafranca està crecidita”. El seu representant semblava generar un debat individual contra ell mateix en tot moment. I ho fa un 10 de març, quan encara s’ha de tallar el bacallà a les places. La pregunta, els verds són invencibles?. No , ja que parteixen d’un clar vagatge i disposen d’una àmplia gamma d’estructures, però a vegades els castells cauen i et poden suposar més d’un disgust. En definitiva que ja es veuen campions abans de saltar a plaça.

Dels altres tres representants. Les colles vallenques van tenir un paper important i van saber defensar la seva camisa en tot moment. Em va agradar el Manel Urbano no fent previsions a llarg termini i dir que només la seva colla pensa en l’actuació de Sant Joan. També em va agradar el Pere Rico, dient que a 10 de març es molt difícil fer plans de cara al concurs es inimaginable. De la Jove de Tarragona em va agradar el Jordi Crespo, dient serà complicat igualar el registre de la temporada passada, però tota la colla treballa per assolir-ho i millorar-ho. Tres representants que van coincidir amb molts aspectes i van avorrir al defensor dels verds en molts moments. Del moderador, he de dir que correcte en l’estructura del debat, però en algun moment partia d’opinions personals, fet que potser pot relacionar-lo amb algun pensament d’alguna colla. Però en fi, en periodisme casteller tothom es subjectiu.

El torn de preguntes va tenir la seva salsa i polèmica. Però sense arribar a acaraments importants. El millor de tot és que vam gaudir d’una vetllada castellera amb coca i cava de regal.

El Twitter del Bressol Casteller d’Ona Valls FM us va retransmetre en directe el seu desenvolupament. I gràcies als companys de Móncasteller.cat podreu reviure l’audio amb els primers 45 minuts del debat i la crònica de les intencions per aquesta temporada sobre el que van dir els representants. Tant per Ona Valls (107.6 FM) aquest dilluns a les 12h i a les 18h, com a l’hora que ho necessiteu a través d’Internet.

Gràcies la Bisbal per apostar per xerrades divulgatives d’aquestes característiques!!!

Podeu escoltar la Taula Rodona i la crònica en el següent link:

http://www.ivoox.com/taula-rodona-del-concurs-castells-2012-de-audios-mp3_rf_1099660_1.html

No hay comentarios:

Publicar un comentario